Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
Je bekijkt de oude archiefsite van plakbidon.be. Meetjeslander.be nam het initiatief deze blog te bewaren en ter beschikking te stellen van zijn lezers.
Al sinds 1995 is Bodyenfitshop.nl werkzaam op het gebied van sportvoeding, voedingssupplementen en dieetproducten.

Nils Eekhoff haalt in extremis wereldtitel bij beloften

De beloften werden laat op pad gestuurd voor hun 171 km. In een druipnatte eerste helft vormde zich een kopgroep waarbij Stan De Wulf de Belg van dienst was. Vooral onder de impuls van de US-ploeg reden ze nooit te ver weg.

Even na de passage over Greenhow Summit, met nog 50 km voor de boeg werden de laatste vluchters waaronder De Wulf ingerekend door een eerste peloton. Er waren immers breuken gekomen in de grote groep. Jasper Phillipsen was in de tweede groep verzeild en op achtervolgen aangewezen. Ilan De Wilder was wel mee vooraan. Er ontstond de volgende kilometers dan ook een nerveus kat-en-muis spel tussen beide groepen. Bij het ingaan van de plaatselijke ronden lukten enkele renners de oversteek.

Een elitegroepje, onstaan na wat schermutselingen, met Foss, Pidcock, Battistella, Sajnok en Bissegger ging de laatste ronde in. Achter hen brak het, twee groepjes volgden. De meest vermoeiden moesten er onherroepelijk uit.

Het tweede groepje met Higuita, Eekhoff en Kron kon bij het ingaan van de laatste kilometer aansluiten. Met zeven man naar de sprint dus en daar bleek Eekhoff de snelste voor Battistella en Bissegger. Thuisfavoriet Thomas Pidcock viel naast het podium.

Geplaatst op: 27 september 2019

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen