Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
Je bekijkt de oude archiefsite van plakbidon.be. Meetjeslander.be nam het initiatief deze blog te bewaren en ter beschikking te stellen van zijn lezers.

Met de finishfoto van het WK veldrijden neemt plakbidon.be afscheid. Samen met Tom Pidcock slaan we de vleugels uit richting nieuwe avonturen. De drukte van de wielerkalender staat het niet langer toe, op hobby basis, verslag uit te brengen. Het feit dat er te weinig respons kwam op de website speelt natuurlijk ook een rol, daarnaast is er meer dan genoeg wielerverslaggeving. Vanaf nu gaan we dan ook weer als vanouds van de koers genieten.

Geplaatst op: 23 februari 2022

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen

De Belgen probeerden wel maar Tom Pidcock liet zich niet van de wijs brengen. Voor halfweg was hij alleen en moest daarna enkel bestendigen. Lars van der Haar ging met twee ronden te gaan in de achtervolging en enkel Iserbyt volgde met veel moeite. In de sprint om zilver was van der Haar te sterk.

Geplaatst op: 30 januari 2022

Het podium bij de beloften dames voorspellen was geen moeilijke zaak. In welke volgorde de dames daarop mochten plaatsnemen moest de wedstrijd uitwijzen. Shirin van Anrooij en Puck Pieterse probeerden samen de snellere Fem van Empel kwijt te raken maar de uittredende wereldkampioene kwam in de voorlaatste ronde toch weer aansluiten.

Geplaatst op: 30 januari 2022

Aaron Dockx was kandidaat voor een medaille maar David Haverdings was de topfavoriet. Haverdings werd echter vroeg in de wedstrijd uitgeschakeld na een val, hij kwam nooit meer vooraan in de wedstrijd. Europees kampioen Dockx trok de wedstrijd naar zich toe maar moest twee sterken knapen naast zich dulden: de Brit Nathan Smith en de Zwitser Jan Christen.

Geplaatst op: 30 januari 2022

De te verwachten titanenstrijd tussen Brand en Vos liet niet lang op zich wachten. Ceylin Alvarado ging nog een paar ronden mee op pad maar moest daarna het hoofd buigen. Brand voerde de forcing, Vos volgde tot Brand het genoeg vond en Vos aan de leiding dwong. De zevenvoudige wereldkampioene nam koel over.

Geplaatst op: 29 januari 2022

Joran Wyseure trok in de tweede ronde in de aanval en zette de rest van de Belgische ploeg meteen in een zetel. De Nederlanders moesten aan de bak en probeerden om beurt het gat te dichten. Emiel Verstrynge, zichtbaar met superbenen, moest slechts volgen en Thibau Nys kon zich na een halfuur definitief bij de dichtste achtervolgers voegen.

Geplaatst op: 29 januari 2022

De topfavoriete had geduld tot aan de eerste keer steile helling en rekende dan af met de concurrentie. Bäckstedt is een juniore met elite allure. De rest van het podium werd oranje gekleurd: Leonie Bentveld en Lauren Molengraaf mochten de andere medailles ophalen.

Geplaatst op: 29 januari 2022

Italië, niet favoriet België, mocht zich tot winnaar kronen van dit testevent waar op voorhand niet al te veel animo voor was. Daan Soete nam in de eerste ronde vlug de leiding en gaf die niet meer af. Kiona Crabbé en Alicia Franck verloren echter te veel tijd op de concurrentie. Niels Vandeputte kon nog naar de derde plek toe.

Geplaatst op: 28 januari 2022

Tim Wellens kon voor de vierde keer de Trofeo Serra de Tramuntana op zijn naam brengen. Hij moest daarvoor wel Alejandro Valverde afhouden en die voelde zich gehinderd in zijn poging waarbij hij tussendoor langs de dranghekken wou. De jury besliste in het voordeel van Wellens. Simon Clarke werd derde, Kobe Goossens vijfde.

Geplaatst op: 28 januari 2022

Tom Pidcock leek net als gisteren alweer ontketend. Halfweg leek hij op weg naar de zege maar blijkbaar had zichzelf alweer overschat of hij kan momenteel geen hele wedstrijd doorstomen. Hangt de stage nog in de benen? Eli Iserbyt kon de achterstand overbruggen. Even later gevolgd door Lars van der Haar en Michael Vanthourenhout.

Geplaatst op: 23 januari 2022