Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
Je bekijkt de oude archiefsite van plakbidon.be. Meetjeslander.be nam het initiatief deze blog te bewaren en ter beschikking te stellen van zijn lezers.
The Ghentist

Achtste wereldtitel voor Marianne Vos

De te verwachten titanenstrijd tussen Brand en Vos liet niet lang op zich wachten. Ceylin Alvarado ging nog een paar ronden mee op pad maar moest daarna het hoofd buigen. Brand voerde de forcing, Vos volgde tot Brand het genoeg vond en Vos aan de leiding dwong. De zevenvoudige wereldkampioene nam koel over.

Voorlaatste ronde testte Vos op de lange helling, en daarna nog enkele keren. Brand begaf niet. Daarna werd alleen nog maar geloerd, beslopen, bijna stilgestaan voor de eindsprint. Brand probeerde aan de kop maar Vos was te sterk. Het voorspelde scenario werd helemaal bewaarheid. Vos pakt acht jaar na haar laatste wereldtitel veldrijden een nieuwe regenboogtrui.

In de achtergrond vocht Alvarado een duel uit met de Italiaanse Silvia Persico, ook al sterk in Hoogerheide. Alvarado viel kort voor de finish en de weg naar brons lag open voor de Italiaanse. Kleine verrassing toch.

Geplaatst op: 29 januari 2022

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen