Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
Je bekijkt de oude archiefsite van plakbidon.be. Meetjeslander.be nam het initiatief deze blog te bewaren en ter beschikking te stellen van zijn lezers.

Zevenvoudig wereldkampioene Vos gaf haar visitekaartje voor volgend weekend. Alhoewel het vooral anderen waren die de wedstrijd in handen probeerden nemen gaf Vos lik op stuk in de laatste ronde. Het was de hele cross duidelijk dat de rest moest passen als de Nederlandse kampioene hard op de pedalen ging staan.

Geplaatst op: 23 januari 2022

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen

Het zag er een klein half uur naar uit dat Toon Aerts vlot naar de overwinning kon in Hamme. Na een snelle start kon hij 20 seconden weglopen en de rest kwam niet echt dichter tot de motor aansloeg bij Pidcock. De Brit kwam van ver terug en scheen moeiteloos de het veld op te rollen.

Geplaatst op: 22 januari 2022

De wereldkampioene was alweer een klasse apart in Hamme. Wie houdt haar volgende week van een tweede wereldtitel? Denise Betsema, voor aanvang nog net leidster in het X2O-trofee klassement deed wat ze kon maar moest haar meerdere erkennen. Shirin van Anrooij reed een dijk van een wedstrijd en bleef Betsema nog voor.

Geplaatst op: 22 januari 2022

Na het afzeggen van de meeste damestoppers kon de jeugd volop aan de bak. Dat zorgde voor een uitslag die we de komende jaren weleens meer zouden kunnen zien. Fem van Empel vocht een beklijvend duel uit met Puck Pieterse, en wat een niveau kunnen die late tieners al aan.

Geplaatst op: 16 januari 2022

Frain kon tijdens de wegrit bij de dames gedoodverfde favoriete Grace Brown voorblijven. Belofte Alyssa Polites werd derde bij de elite en mocht zo ook de beloftetitel op zak steken. Toptalent Luke Plapp kon zich bij de mannen onderscheiden. James Whelan en Brendan Johnston moesten op afstand toekijken.

Geplaatst op: 16 januari 2022

Ook in het buitenland werden natuurlijk de nationale kampioenschappen gereden al leveren die voor ons vaak weinig bekende winnaars op. We kunnen natuurlijk niet rond Nederland heen waar Lars van der Haar de titel pakte voor Corné van Kessel en Mees Hendrikx.

Geplaatst op: 11 januari 2022

De stoomtrein uit Herentals passeerde ook in de Lombardsijdse duinen. Weinig verhaal tegen te halen. Toon Aerts en Quinten Hermans probeerden maar na een uitschuiver van Aerts in de tweede ronde was het verdict gevallen.

Laurens Sweeck, aan een bleek seizoen toe, schoof tijdens de wedstrijd op naar plek twee na alweer een uitschuiver van Aerts. Quinten Hermans werd op korte afstand derde, voor de opkomende Jens Adams, Gianni Vermeersch en Michael Vanthourenhout. Gedoodverfd podiumkandidaat Toon Aerts werd zevende, genekt door teveel fouten.

Eli Iserbyt was heel slecht weg bij de start en verdween later geruisloos uit de wedstrijd.

Geplaatst op: 09 januari 2022

Emiel Verstrynge nam de wedstrijd vroeg in handen, kort gevolgd door Jente Michels. Joran Wyseure, de verrassing van Gullegem, kwam na een sterke achtervolging bij dat duo aansluiten.

Wyseure had zich blijkbaar wat overschat en moest even later weer enkele seconden toestaan. Jente Michels nam het initiatief en bracht ook even Verstrynge in verlegenheid maar die pareerde. Michels deed er alles aan om Verstrynge overboord te gooien maar bij de laatste passage over het strand nam die de maat van zijn tegenstander. Joran Wyseure hield zijn derde stek vast.

Thibau Nys kwam na een tot dan kleurloze wedstrijd ten val en verliet gedesillusioneerd de wedstrijd. Gevreesd wordt voor een nieuwe sleutelbeenbreuk en een kruis over het WK.

Geplaatst op: 09 januari 2022

Bij de junioren mannen kon Yordi Corsus Europees kampioen Aaron Docx voorblijven. Ferre Urckens werd derde.

Xaydee Van Sinaey bleef Fleur Moors en Jana Van Der Veken voor bij de junioren dames.

Geplaatst op: 09 januari 2022