Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
Je bekijkt de oude archiefsite van plakbidon.be. Meetjeslander.be nam het initiatief deze blog te bewaren en ter beschikking te stellen van zijn lezers.
Het betoverende Plopsa Hotel in De Panne telt 117 gethematiseerde kamers, een luxueus restaurant met aanpalend buitenterras, twee bars, drie vergaderzalen en een indrukkwekkende foyer.

Tim Wellens met late eindjump in Houffalize

Van de korte rit in en rond Houffalize (96km) werd meer strijd verwacht dan van voorgaande etappes en die strijd kwam er ook. Reeds halfweg koers had zich op initiatief van Laurens De Plus een elitegroep gevormd. De Plus blijkbaar met aanhoudende Tourconditie.

Echter kwam het peloton terug aansluiten en was alles te herdoen. Na de voorlaatste passage in Houffalize ontbond Laurens De Plus nogmaals zijn duivels op de Côte Saint-Roch en alleen maar Tim Wellens en beloftewereldkampioen Marc Hirschi konden volgen.

De Spanjaard Garciá Cortina bewoog hemel en aarde om ook de aansluiting te bewerkstelligen, slaagde daar ook in maar moest de inspanningen later bekomen om finaal toch nog de vierde plek te pakken.

Voorin werd vlot samengewerkt, af en toe wat geplaagd en getest maar een sprint met drie was onvermijdelijk. Daarin leek de intrinsiek snelste man Hirschi het te halen maar Wellens kon net voor de eindmeet remonteren. Ritzege en leiderstrui voor het geplaagde Lotto-Soudal dus.

Ondertussen mogen we ook vaststellen dat Hirschi na zijn derde plaats in Clásica San Sebastian ook steeds steviger aan de poort komt kloppen in navolging van pakweg Bernal, Sivakov en Evenepoel. Een lichtpunt in ieder geval voor het eveneens fel geplaagde Team Sunweb.

Geplaatst op: 15 augustus 2019

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen