Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
Je bekijkt de oude archiefsite van plakbidon.be. Meetjeslander.be nam het initiatief deze blog te bewaren en ter beschikking te stellen van zijn lezers.
Proximus is de grootste aanbieder van telecom producten en -diensten in België, met nationale dekking.

Daniel Felipe Martínez onverwacht eindwinnaar

Leider Primoz Roglic ging niet meer van start vanmorgen, wellicht meer uit voorzorg dan met dwingende reden na zijn val gisteren. Toch wordt een vraagteken geplaatst bij zijn deelname aan de Tour. De weg lag vrij voor zijn opponenten om onverwachts een klassieker als de Dauphiné binnen te halen.

Die nieuwe situatie zorgde voor een chaotisch koersverloop, iedereen zag opeens kansen en Jumbo-Visma voelde zich niet geroepen te controleren. Onderweg diende de Colombière beklommen te worden. Julian Alaphillipe en Pavel Sivakov kwamen daar afgescheiden als eerste boven. Mikel Landa kon lang daarvoor het tempo al niet meer volgen, Naro Quintana gaf op met knieproblemen.

De twee vluchters kregen vooraan gezelschap van Pogacar, Martinez, Kuss en López, die laatsten probeerden allen de virtuele leider Thibaut Pinot te bestoken.

Bij aanvang van de laatste beklimming voelde Sepp Kuss zich geroepen tot een vroege aanval. Aanval die hij ook succesvol afrondde. Pinot was ondertussen aan een inhaalrace begonnen maar een sterke Daniel Felipe Martinez kon zijn voorsprong behouden om de eindoverwinning veilig te stellen. In de rituitslag werd hij tweede, Pogacar derde.

Thibaut Pinot kon dus de eindoverwinning niet naar zich toe trekken. Hij bleef op de tweede plaats steken, alhoewel hem vanmorgen wellicht de beste kansen toegedicht werden. Een andere Fransman Guillaume Martin legde beslag op de derde plaats in de eindafrekening. Wout van Aert mocht net als vorig jaar met de groene trui naar huis.

Geplaatst op: 16 augustus 2020

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen