Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
Je bekijkt de oude archiefsite van plakbidon.be. Meetjeslander.be nam het initiatief deze blog te bewaren en ter beschikking te stellen van zijn lezers.
Sinds 1926 levert HEMA het bewijs: een beter, leuker en makkelijker leven hoeft niet duur te zijn. Een unieke combinatie die je in geen enkele andere winkel vindt. Dat maakt HEMA écht HEMA.

Favoriet van Aert zegeviert in Strade Bianche

Veel stof, loden hitte, geen modder in deze zomereditie van Strade Bianche. Jakob Fuglsang voelde zich op 50 kilometer van het einde geroepen om reeds voluit door te gaan maar zag even verder af van het plan om alleen richting Siena te rijden.

Zijn actie zorgde wel voor het onstaan van een kopgroep van zes: Fuglsang zelf, van Aert, Van Avermaet, Bettiol, Schachmann en Formolo. Waren ondertussen overboord gegaan oa van der Poel, Alaphillipe, Kwiatkowski, Stybar en Sagan.

Na de strook van Montaperti demarreerde Maximillian Schachmann van achteren uit en kreeg van Aert met zich mee. Op de Colle Pinzuto kwam de rest, op Van Avermaet na, weer aansluiten. Alberto Bettiol prikte meermaals zonder gevolg. Op Le Tolfe gooide van Aert zijn kaarten op tafel, Bettiol volgde dichtbij op de top.

Met tien kilometer voor de boeg had van Aert een kleine voorsprong uitgebouwd op Schachmann, Formolo en Bettiol, die even later zijn eerder inspanningen zou bekopen. Van Aert begon met een kleine halve minuut aan de slotklim. Schachmann en Formolo keken op dat moment enkel nog naar elkaar. Boven lag misschien wel de mooiste overwinning tot op heden voor van Aert te wachten. Een overwinning wellicht ook op zichzelf na alle ellendige gevolgen van die val in de Ronde van Frankrijk een jaar geleden. Formolo haalde het in een sprintje voor de tweede plek van Schachmann.

Geplaatst op: 01 augustus 2020

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen