Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
Je bekijkt de oude archiefsite van plakbidon.be. Meetjeslander.be nam het initiatief deze blog te bewaren en ter beschikking te stellen van zijn lezers.
Het betoverende Plopsa Hotel in De Panne telt 117 gethematiseerde kamers, een luxueus restaurant met aanpalend buitenterras, twee bars, drie vergaderzalen en een indrukkwekkende foyer.

Heeren, vertrekt! In de kop van de koers.

De populariteit van de koers heeft de laatste jaren weer een hoge vlucht genomen. Ondanks de vele ontspanningsmogelijkheden van de moderne tijd blijft het wielrennen als volksvermaak een grote aantrekkingskracht uitoefenen en dat ontging ook Historische Huizen niet. De overkoepelende organisatie van enkele historische Gentse gebouwen ging de samenwerking aan met Jelle Vermeersch (journalist-fotograaf, Bahamontes) alsook met Koers (Museum van de Wielersport, Roeselare) en Flanders Classic.

In de kop van de koers is de ondertitel en met die kop wordt dit keer eerder het hoofd van de protagonisten bedoeld dan die plek vooraan het peloton. De tentoonstelling is opgebouwd rond vier pijlers: Roger Decock, de oudste nog in leven zijnde winnaar van de Ronde van Vlaanderen, Yvan Vanmol, ploegarts Deceuninck-QuickStep, Corinne Poulidor, wielerdochter, -echtgenote en -moeder soms tegen wil en dank, en het verhaal van Louis Vervaeke & Astrid Collinge.

Een sfeervol opgezette wandeling door wielergeschiedenis, bekeken vanuit verschillende invalshoeken waarbij de enige kritiek het ontbreken van een rode draad zou kunnen zijn. Maar laat dat de pret niet drukken. Speld je nummer op, neem nog een koffie of Kwaremont bier ter versterking en vertrekt!

Geplaatst op: 04 maart 2020

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen