Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
Je bekijkt de oude archiefsite van plakbidon.be. Meetjeslander.be nam het initiatief deze blog te bewaren en ter beschikking te stellen van zijn lezers.
Het betoverende Plopsa Hotel in De Panne telt 117 gethematiseerde kamers, een luxueus restaurant met aanpalend buitenterras, twee bars, drie vergaderzalen en een indrukkwekkende foyer.

Jakob Fuglsang sterkste in Lombardije

De afdaling van de Sormano zorgde in het verleden reeds eerder voor drama. Het drama viel dit jaar topfavoriet Remco Evenepoel te beurt. Terwijl hij op vijftig kilometer van het einde deel uitmaakte van een kopgroep met Bennet, Fuglsang, Nibali, Ciccone, Mollema en Vlasov dook hij het ravijn in na contact met een stenen brugrand.

Mathieu van der Poel was er boven op Sormano niet bij maar kwam dicht bij de kopgroep na een snelle afdaling. Bij aanvang van de Civiglio (nog 20 km) had de Nederlander de aansluiting echter niet kunnen bewerkstelligen. Op die beklimming reageerde Bennet op een aanval van Fuglsang, Nibali paste. Vlasov sprong even later naar het tweetal zonder Ciccone en Mollema mee te brengen. De twee Trek-Segafredo’s sputterden nog tegen in de afdaling maar maakten geen kans meer.

Bennet, in de klem tussen twee Astana renners, nam op de slotklim van San Fermo Della Battaglia meteen het initiatief in een poging om vooral Vlasov af te schudden, wat ook lukte. Fuglsang gaf echter lik op stuk en liet Bennet achter met zes kilometer te gaan. De Deen hield zonder problemen stand, Bennet tweede, Vlasov derde. Ben Hermans wast beste Belg op de negende plaats.

Maximilian Schachmann (zevende) beleefde de schrik van zijn leven toen hij tegen een auto reed die hem de weg afsneed in volle finale.

Edit: alhoewel Schachmann zijn weg nog verder zette bleek hij toch een sleutelbeenbreuk opgelopen te hebben.

Geplaatst op: 15 augustus 2020

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen