Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
Je bekijkt de oude archiefsite van plakbidon.be. Meetjeslander.be nam het initiatief deze blog te bewaren en ter beschikking te stellen van zijn lezers.
Suprabazar, je vindt er alles

Jasper Stuyven sterkste man in Omloop

Jasper Stuyven was altijd al een beloftevolle renner. Wereldkampioen bij de junioren en ook in zijn eerste jaren bij de profs leek hij aan de verwachtingen te gaan voldoen. Doorstoten naar de top liep echter niet van een leien dakje. Veel regelmaat en bijhorende ereplaatsen maar grote overwinningen bleven uit.

De Stuyven uit deze omloop lijkt echter aansluiting te vinden bij die oorspronkelijke verwachtingen. Hij beheerste de koers, controleerde, was de beste op de Muur en nam de maat van Yves Lampaert in de sprint. Kragh Andersen, derde vandaag, had even daarvoor Stuyven en Lampaert moeten laten gaan.

De beslissende vlucht was reeds op een 75 kilometer van het einde onstaan onder impuls van Matteo Trentin. Waren er vooraan bij Lampaert, Stuyven, Mike Teunissen, Tim Declercq, Frederik Frison, Søren Kragh Andersen en Jonas Rutsch.

Op de Muur in Geraardsbergen versnelde Stuyven. Yves Lampaert volgde en ook Søren Kragh Andersen kon nog aanhaken. Matteo Trentin verloor de aansluiting en begon aan een hopeloze achtervolging, de drie leiders zou hij echter pas na de finish terug zien. Ook de rest ging daar overboord, al was Jona Rutsch al vroeger weggevallen.

Bij een late uitval van Lampaert brak ook de veer bij Andersen. De twee Belgen waren alleen. De sterkere sprinter Stuyven rondde af.

Geplaatst op: 29 februari 2020

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen