Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
Je bekijkt de oude archiefsite van plakbidon.be. Meetjeslander.be nam het initiatief deze blog te bewaren en ter beschikking te stellen van zijn lezers.
Suprabazar, je vindt er alles

Laurens Sweeck nieuwe Belgische kampioen

Het was uitkijken wat Toon Aerts kon doen op het BK en het ging alvast veelbelovend van start voor de uittredende kampioen. Hij kon in de eerste ronde de forcing voeren en leek de rest meteen op zijn plaats te zetten. Laurens Sweeck, slecht weggekomen zoals wel vaker dit seizoen, moest dan al aan een inhaalbeweging beginnen.

Eenmaal aangesloten zette hij meteen door en gaf de anderen het nakijken. Door het afstopwerk van Iserbyt en Vanthourenhout, niet altijd even galant, kon Sweeck snel een twintig seconden nemen. De Belgisch kampioen stond vast. In de finale ging Iserbyt naar zilver, Toon Aerts kon een sterke Tim Merlier afhouden voor brons. Een Belgisch kampioenschap dat spannend had kunnen zijn maar niet bracht wat het beloofde, ondanks een verdiende winnaar.

Spannender ging het er bij de beloften aan toe. Alhoewel Toon Vandebosch de hele wedstrijd aan de leiding had gereden werd hij nog bijna bijgehaald door man van de wedstrijd Niels Vandeputte, die aanvankelijk met de latere kampioen mee was maar pech kende. Vandeputte reed ronden lang een razende achtervolging maar kwam finaal een handvol seconden te kort.

Wietse Bosmans werd kampioen bij de elite zonder contract, Julie De Wilde bij de vrouwen junioren.

Geplaatst op: 12 januari 2020

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen