Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
Je bekijkt de oude archiefsite van plakbidon.be. Meetjeslander.be nam het initiatief deze blog te bewaren en ter beschikking te stellen van zijn lezers.
The Ghentist

Lennard Kämna boekt eerste profzege in Megève

Egan Bernal verscheen niet meer aan de start door rugproblemen. Steven Kruijswijk en Emanuel Buchmann vielen in de afdaling van de Col de Plan Bois vroeg in de wedstrijd en hielden het noodgedwongen voor bekeken.

Een groep van vijftien nam het initiatief voor een lange vlucht. Aan boord oa: Kwiatkowski, Alaphillipe, Soler, Haig, Hirschi, Kämna, Leon Sanchez, Elissonde, de la Cruz en van Belgische kant: Thomas De Gendt en Dylan Teuns. Daar achter ging ook Roglic erbij liggen maar zonder kwalijke gevolgen. Jumbo-Visma controleerde.

Bij het begin van de laatste klim schudde Kenny Ellisonde een prik uit de benen die gecounterd werd door David de la Cruz. Het was echter Lennard Kämna die op en over het tweetal sprong en met vier oplopende kilometers te gaan een kleine tijdrit opzette. De Duitser hield in de lastige laatste kilometer stand en hield op weg naar zijn eerste profzege de la Cruz af. Julian Alaphillipe (derde) had zich van deze onderneming misschien meer voorgesteld.

Geplaatst op: 15 augustus 2020

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen