Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
Je bekijkt de oude archiefsite van plakbidon.be. Meetjeslander.be nam het initiatief deze blog te bewaren en ter beschikking te stellen van zijn lezers.
The Ghentist

Lotte Kopecky en Dries De Bondt nieuwe Belgische kampioenen

Belgische kampioenschappen tussen Tour en wereldkampioenschappen het was wellicht onuitgegeven. In Anzegem waren vandaag vier titels te verdelen.

De leading ladies van het Belgisch wielrennen Lotte Kopecky en Jolien D’hoore lieten er weinig twijfel over bestaan. Kopecky ging vol aan op 50 km en hield alleen D’hoore over in het wiel. In de finale kon Shari Bossuyt nog aansluiten, maar in een sprint waren Kopecky en D’hoore oppermachtig. Er was nog even twijfel bij het wachten op de fotofinish maar Kopecky mocht haar eerste driekleur bij de wegwedstrijd gaan ophalen. Shari Bossuyt pakte het brons… en het goud bij de U23.

Bij de mannen was het uitkijken of de renners die de Tour reden potten konden breken maar dat bleek niet het geval. Op 10 km van het einde viel Pieter Serry aan maar ging in de volgende bocht onderuit. Dries De Bondt had reeds gereageerd en kwam zo alleen aan de kop van de wedstrijd. Hij weerstond zijn achtervolgers op de laatste keer Tiegemberg en werd verdiend Belgisch kampioen. Iljo Keisse werd tweede en pechvogel Pieter Serry toch nog derde.

Geplaatst op: 22 september 2020

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen