Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
Je bekijkt de oude archiefsite van plakbidon.be. Meetjeslander.be nam het initiatief deze blog te bewaren en ter beschikking te stellen van zijn lezers.
Cardoen is een onafhankelijke invoerder van nieuwe en gebruikte auto's en onderscheidt zich van de klassieke merkdealers door deze wagens aan te bieden in een multimerk concept en met de laagste prijsgarantie.

Nairo Quintana sluit Parijs-Nice af met ritwinst

De laatste koers voor langere tijd? Waarschijnlijk wel. In ieder geval een laatste kans om leider Schachmann uit de gele trui te lichten. Het parcours leende zich daar optimaal toe.

Na de eerste schermutselingen kon een zestal ontsnappen die de rit zouden gaan bepalen: Julian Alaphillipe (lange tijd virtueel leider), Thomas De Gendt, Alberto Bettiol, Anthony Perez, leider in het bergklassement Nicolas Edet en Aurelien Paret-Peintre.

Perez zou vooraan het tempo niet bijbenen en bij aanvang van de slotklim naar Valdeblore La Colmiane waren ze nog met vijf. Het duurde niet lang vooraleer De Gendt voluit het initiatief nam en iedereen uit het wiel kletste. Alaphillipe heeft de topvorm inderdaad niet te pakken.

De Gendt reed een formidabele beklimming maar vooral Trek-Segafredo onderhield een hoog tempo waarvan net Nairo Quintana profiteerde om onweerstaanbaar naar voor te stormen en de Oost-Vlaming ter plaatse te laten.

Achter Quintana en in het zicht van de rode vlag waagde Tiesj Benoot een poging om het eindklassement toch nog naar zich toe te halen. Hij kon 18 seconden terugnemen. Te weinig. Toch: was de de gele trui gisteren niet gelijkgezet met de achtervolgers op Benoot dan stonden ze zowat gelijk in het eindklassement. Thibaut Pinot werd derde in de rit.

Parijs-Nice gaat dus naar Maximillian Schachmann voor Tiesj Benoot en Sergio Higuita, en zo heeft er deze week dus merkwaardig genoeg een rittenkoers plaats gevonden terwijl de rest van de (wieler)wereld op slot ging.

Geplaatst op: 14 maart 2020

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen