Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
Je bekijkt de oude archiefsite van plakbidon.be. Meetjeslander.be nam het initiatief deze blog te bewaren en ter beschikking te stellen van zijn lezers.
De bekendste naam onder bewuste consumenten met een aanbod dat zijn pluimen op het internet reeds verdiend heeft: uw garantie voor een geslaagd partnership!

Tweede ritzege voor Filippo Ganna in Camigliatello Silano

In de finale lag de beklimming van de Válico di Montescuro te wachten. Slechts tweemaal beklommen in de geschiedenis van de Giro, Merckx in 1972 en Acacio da Silva in 1985 kwamen hier ooit als eerste boven.

Een groep met Edoardo Zardini, Valerio Conti, Jan Tratnik, Jhonatan Testrepo, Carl Fredrik Hagen, Hector Carretero en Filippo Ganna mocht in de vroege aanval. Thomas De Gendt voelde zijn tijd gekomen net voor de slotbeklimming en overbrugde met Einer Rubio Reyes in het wiel meer dan twee minuten naar de overgebleven koplopers.

De Gendt en zijn vluchtgenoot vormden met Ganna even een leiderstrio maar toen die even aan kop ging liet De Gendt begaan, Rubio Reyes nam niet over. De Italiaanse sneltrein was vertrokken. Onbegrijpelijk van De Gendt, die weliswaar genoeg had van het passieve rijden van Rubio Reyes, maar toch een mogelijk ritzege liet liggen.

Filippo Ganna moest op de top nog 12 km richting aankomstplaats Camigliatello Silano. Achter hem controleerde Vincenzo Nibali de afdaling bij de favorieten. Ganna overleefde de laatste kilometer in stijgende lijn. Leider Almeida liep iets verder weg door de bonificaties, Caicedo viel weg uit de top van het klassement. Harm Vanhoucke hield stand.

Geplaatst op: 07 oktober 2020

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen