Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
Je bekijkt de oude archiefsite van plakbidon.be. Meetjeslander.be nam het initiatief deze blog te bewaren en ter beschikking te stellen van zijn lezers.
Basic Travel vakantiewoningen heeft een uitgebreid aanbod van vakantiewoningen, villa’s en bungalows in Frankrijk, Italië, Spanje, België, Duitsland en Luxemburg.

Anna Kiesenhofer verrast in olympische wegrit

De Oostenrijkse reed vroeg in de wedstrijd weg met Omer Shapira (Israël), Anna Plichta (Polen), Carla Oberholzer (Zuid-Afrika) en Vera Looser (Namibië). De vlucht kreeg tot 10 minuten voorsprong. Te veel zo bleek later. Kiesenhofer hield het vol tot op de eindstreep en behield meer dan 1 minuut op Annemiek van Vleuten (even overtuigd dat ze won) en Elisa Longo Borghini.

Het peloton liet dus te lang begaan en keek natuurlijk vooral naar de Nederlandse vrouwen. Annemiek van Vleuten ging met 50 km te gaan in de tegenaanval maar kwam nooit dichter dan 5 minuten van Kiesenhofer die ondertussen haar laatste medevuchters Shapira en Plichta achtergelaten had.

Van Vleuten werd terug bijgehaald door het peloton en daar werd voor het vervolg van de wedstrijd vooral naar elkaar gekeken. Lotte Kopecky maakte een heel goeie indruk en probeerde op een van de laatste hellingen de groep uit te dunnen.

Op het plaatselijke circuit van Fuji International Speedway werden Shapira en Plichta uiteindelijk wel achterhaald maar Anna Kiesenhofer was te ver weg. Anna van der Breggen probeerde maar het was Annemiek van Vleuten die uithaalde in de laatste kilometers. Zij was blijkbaar niet op de hoogte dat nog iemand vooruit was en waande zich even olympisch kampioen. Elisa Longo Borghini, dat dan toe onzichtbaar reed naar brons, kort gevolgd door Lotte Kopecky. Marianne Vos won daarachter de sprint van het groepje. Verbijstering toch na aankomst bij de Nederlandse ploeg, de oortjes ontbraken en dat leverde een onverwacht scenario op.

Geplaatst op: 25 juli 2021

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen