Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
Je bekijkt de oude archiefsite van plakbidon.be. Meetjeslander.be nam het initiatief deze blog te bewaren en ter beschikking te stellen van zijn lezers.
Just Russel is een Belgische startup in gepersonaliseerde honden- en kattenvoeding. Ieder dier is uniek en heeft andere noden. Aan de hand van het ras, leeftijd, geslacht, conditie en activiteit stelt Just Russel een voedingsplan samen op maat van jouw hond of kat.

Backstedt, Kamp en Brand nieuwe Europese kampioenen veldrijden

Lucinda Brand pakt na de regenboogtrui nu ook de Europese titel. Brand zette tijdens de tweede ronde de rest onder druk in de wisselzone. Daarna was het aan Blanka Vas om het gat te dichten met de rest van de Nederlandse dames in het wiel. De Hongaarse reed sterk maar liet zich niet verleiden te diep te gaan.

Ze legde verdiend beslag op plek twee voor een verrassend sterke Yara Kastelijn. Brand was ongenaakbaar. Sanne Cant (10), Alicia Franck (14), Suzanne Verhoeven (15) en Marthe Truyen (22) kwamen verderop in de uitslag.

Zoë Backstedt, kersvers wereldkampioen op de weg, kan haar power ook kwijt in het veld. Zij gaf reeds vroeg in de wedstrijd de concurrentie het nakijken. Het Nederlandse duo Leonie Bentveld en Nienke Vinke werd twee en drie. De Belgische Xaydee Van Sinaey viel net naast het podium.

Met zes Belgische beloften in de eerste acht maar geen Europese titel. Die lieten ze zich voor de neus wegpikken door de sluwe Ryan Kamp. De laatste ronde bracht een situatie waar een trio lichte voorsprong nam: Niels Vandeputte, Thibau Nys en diezelfde Kamp. Toen Vandeputte de forcing voerde in de laatste honderden meters kon sprinter Nys eigenlijk in het wiel bij Kamp maar deed dat niet, hij hield daarentegen Vandeputte binnen schot.

De twee hadden de Nederlander duidelijk onderschat want in de klim richting finish schudde die nog een snedige sprint uit de benen. Nys moest passen, Vandeputte kwam dicht maar tevergeefs. Hier zat meer in. Een Belgische ploeg met overmacht die het toch weer niet afmaakt? Daarvan zien we de laatste jaren teveel.

Geplaatst op: 06 november 2021

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen