Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
Je bekijkt de oude archiefsite van plakbidon.be. Meetjeslander.be nam het initiatief deze blog te bewaren en ter beschikking te stellen van zijn lezers.
The Ghentist

Bauke Mollema slaat zijn slag richting Pyreneeën

Er is geen echte patron meer in het Tourpeloton. Iemand die de zaken even bedaart, zeker bij het begin van de rit. Niemand mocht vandaag echt weg de eerste twee uur. Leider Tadej Pogacar kijkt toe terwijl de rest zich uitput.

Bauke Mollema lijkt weer naar de topvorm toe te groeien (Rio?) na een geslaagd seizoensbegin maar een Giro waar het vaak net niet was. Mollema maakte deel uit van een groepje renners, waar het vooral aanstoker van de vlucht Poels en Woods waren die onderling in de clinch gingen voor de bergpunten.

Op meer dan 40 kilometer ging Mollema aan de haal en ook de laatste helling, de Col de Saint-Louis, bracht hem niet in problemen. Hij rondde in Quillan alweer succesvol een lange solo af. Patrick Konrad en Sergio Higuita werden op een minuut twee en drie voor de rest van de voormalige vluchters. Onder hen Guillaume Martin die van de negende naar de tweede plek komt op vier minuten van Pogacar.

Geplaatst op: 10 juli 2021

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen