Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
Je bekijkt de oude archiefsite van plakbidon.be. Meetjeslander.be nam het initiatief deze blog te bewaren en ter beschikking te stellen van zijn lezers.
The Ghentist

Davide Ballerini wint Omloop

Berendries, Muur, Bosberg… De finale van de Omloop deed spontaan nostalgie naar de oude Ronde van Vlaanderen ontstaan. De lange vlucht met De Ketele, De Backer, Derofov, Gibbons en Louvel strandde op 45 km van het einde en enkele favorieten konden een kopgroep gaan vormen.

Daaronder oa Alaphillipe, Vanmarcke, Livyns, Stybar, Ballerini, van Avermaet, Trentin, Laporte, Jacobs, Geniez en Gogl. Tom Pidcock kon net bij het opdraaien van de Haaghoek aansluiten.

Julian Alaphillipe wou op de Berendries niet langer wachten, Pidcock reageerde maar zonder gevolg, de rest moest passen. Met twee ploegmaats achter hem zag het er goed uit voor de Fransman, maar Stybar kwam ten val en Ballerini kreeg het moeilijk op weg naar de Muur.

Bij de helikopterbeelden van een grijs Geraardsbergen bedroeg de voorsprong van de wereldkampioen 10 seconden. Hij zag het zinlozen van zijn poging in en liet zich inlopen, maakte tempo op de Vesten maar zakte naar achter door op de Muur.

Uit de achtergrond kreeg een grotere groep aansluiting. Richting Bosberg vormde zich een peloton van zo’n vijftig renners. achter Gianni Moscon. Die was op de Muur even voorop gaan rijden maar werd op de Bosberg weer teruggehaald.

De Omloop Het Nieuwsblad leek ondanks de pittige finale in een sprint met grote groep beslist te gaan eindigen. Deceuninck-Quick Step nam de kop, terug onder aanvoering van Alaphillipe om het pad te effenen voor Davide Ballerini. Die was in Ninove de beste van het pak voor Jake Stewart en Sep Vanmarcke.

Geplaatst op: 27 februari 2021

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen