Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
Je bekijkt de oude archiefsite van plakbidon.be. Meetjeslander.be nam het initiatief deze blog te bewaren en ter beschikking te stellen van zijn lezers.
The Ghentist

Mad Pedersen wint Kuurne-Brussel-Kuurne

Met nog meer dan tachtig kilometer te gaan voelde Mathieu van der Poel zijn moment vroeg gekomen. Hij kreeg op de Kanarieberg enkel gezelschap van Jhonatan Narvaez. Samen overbrugden ze de twee minuten naar een kopgroep van vroege vluchters.

Op de Kluisberg ranselde de Nederlandse kampioen de kopgroep nog eens door elkaar. Enkel Narvaez, Zacharov, Hvideberg en Gamper volgden nog. Achter het uitgedunde groepje vluchters vormde zich een groep favorieten die op dertig kilometer van de streep leek terug te komen maar lang bleef hangen op 30 seconden.

Met 15 km te gaan werd de groep achter de leiders nog groter door de terugkeer van renners uit de achtergrond, maar ook met zoveel meer kon de achterstand niet snel overbrugd worden. Met 2 km te gaan was het dan toch zo ver, een versnelling van Kasper Asgreen was de aanzet. De vluchters waren er meteen aan voor de moeite.

Mads Pedersen, gebracht door Jasper Stuyven, bedankte en nam revanche voor de off-day van zijn team gisteren in de Omloop. Anthony Turgis en Tom Pidcock pakten de dichtste ereplaatsen.

Geplaatst op: 28 februari 2021

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen