Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
Je bekijkt de oude archiefsite van plakbidon.be. Meetjeslander.be nam het initiatief deze blog te bewaren en ter beschikking te stellen van zijn lezers.
Proximus is de grootste aanbieder van telecom producten en -diensten in België, met nationale dekking.

Opnieuw Storer, Vansevenant tweede

Na een ongewoon snelle openingsfase kon een grote groep wegrijden op zoek naar de dagzege. Daaronder Odd Christian Eiking en Guillaume Martin die een bedreiging vormden voor de rode trui van Roglic toen de voorsprong opliep tot 13 minuten. De slotklim van de Puerto de Almácha zou uitsluitsel brengen. Michael Storer ranselde daar de kopgroep uit elkaar en kon naar zijn tweede ritzege.

Ondanks het feit dat de Australiër tijd verloor in de afdaling richting finish kon hij een klein groepje met in volgorde Mauri Vansevenant, Clément Champoussin, Dylan van Baarle en Odd Christian Eiking voorblijven. Die laatste mocht meteen ook het rood ophalen.

Op minuten achterstand sprong Primoz Roglic weg bij de andere favorieten. Hij had op de top van Puerto de Almácha een twintigtal seconden op Mas, López en Haig. Bij Ineos-Grenadiers was niemand in staat te volgen.

Waarom nam Roglic zoveel risico? Normaal toch de kampioen in de zuinigheid? Moeilijk in te schatten maar even verder kwam de Sloveen in de afdaling ten val zonder grote schade aan lijf, leden en fiets. Hij was net weer weg toen het trio achtervolgers kwam aansluiten. Bernal en Yates werden wel weer op hun nummer gezet vandaag maar dit had voor Roglic rampzalig kunnen aflopen. Spektakel dat wel.

Geplaatst op: 24 augustus 2021

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen