Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
Je bekijkt de oude archiefsite van plakbidon.be. Meetjeslander.be nam het initiatief deze blog te bewaren en ter beschikking te stellen van zijn lezers.
Sinds 1926 levert HEMA het bewijs: een beter, leuker en makkelijker leven hoeft niet duur te zijn. Een unieke combinatie die je in geen enkele andere winkel vindt. Dat maakt HEMA écht HEMA.

Richie Porte wint Dauphiné

Richie Porte zal zich zijn terugkeer naar Ineos (voormalig Sky) vooralsnog niet betreuren. Hij lijkt zijn beste vorm in jaren vast te hebben en na een sterke Ronde van Romandië (tweede) kon hij nu de eindzege in de Dauphiné voor zich opeisen. Hij nam de leiderstrui op zaterdag over van Alexey Lutskenko en kon in de slotrit weerstaan aan het aanvalswerk van Mark Padun.

De Oekraïner was de man van het slotweekend met winst in zowel La Plagna en Les Gets. De Dauphiné begon met een zege voor Brent Van Moer die een solo succesvol kon afsluiten. Lukas Pöstlberger mocht op maandag juichen, nam het geel over van Van Moer en zou die trui niet afstaan tot dag zes in de rit naar Le Sappey-en-Chartreuse. Etappe op ouderwetse manier gewonnen door Alejandro Valverde die Girowinnaar Tao Geoghegan Hart finaal in zijn hemd zette op een steile aankomst.

Sonny Colbrelli won rit drie in Saint-Haon-Le-Vieux de dag voor de tijdrit gewonnen door de immer wisselvallige Alexey Lutsenko. Geraint Thomas viel wat tegen in die tijdrit maar wist zich de volgende dag na een late uitval van de ritzege te verzekeren. Colbrelli kwam net te laat.

Ilan Van Wilder reed een zeer goede Dauphiné, behield lange tijd de witte trui maar moest naar La Plagne minuten toegeven. Al bij al een prestatie die het beste doet verhopen voor de toekomst.

Richie Porte ging in het eindklassement Lutsenko en Thomas vooraf.

Geplaatst op: 06 juni 2021

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen