Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
Je bekijkt de oude archiefsite van plakbidon.be. Meetjeslander.be nam het initiatief deze blog te bewaren en ter beschikking te stellen van zijn lezers.
The Ghentist

Wout van Aert pakt titel in Waregem

Lange tijd werd het mooie weer gemaakt door het kwartet Mauri Vansevenant, Brent Van Moer, Tosh Van der Sande en Kenny Molly. Zij reden lange tijd met meerdere minuten voor het peloton uit. Yves Lampaert probeerde iets te forceren en kreeg uittredend kampioen Dries De Bondt mee.

De samenwerking tussen de twee verliep niet van harte maar ze overbrugden wel hun achterstand met de kop van de wedstrijd. Hun inspanning was echter voor niks geweest, even later werd de kopgroep opgeslokt door het peloton.

Het was wachten tot Wout van Aert op twintig kilometer voor het einde de knuppel in het hoenderhok gooide. Remco Evenepoel reageerde gevat en even leek het koningskoppel van het Belgische wielrennen alleen naar de finish in Waregem te gaan. Edward Theuns had reeds eerder in de koers getoond in topvorm te zijn en kwam nog aansluiten. Kopwerk was echter niet aan hem besteed en hij kwam dan ook heel weinig met de neus in de wind. Van Aert en Evenepoel willen altijd wel en konden de kleine voorsprong bestendigen.

In Waregem nam van Aert de kop, Theuns kwam terug tot minder dan een half wiel, Evenepoel kon zijn frustratie enkel afreageren op zijn stuur.

Geplaatst op: 20 juni 2021

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen