Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
Je bekijkt de oude archiefsite van plakbidon.be. Meetjeslander.be nam het initiatief deze blog te bewaren en ter beschikking te stellen van zijn lezers.
Suprabazar, je vindt er alles

Wout van Aert wint Gent-Wevelgem

Eenvoudig koersverloop vandaag in de originele waaiersklassieker. Met nog 180 km te gaan lag de westrijd in een beslissende plooi. Toen reeds scheurde het peloton en reed een waaier van een twintig renners weg.

Veel mooi volk daarbij en veel sterke sprinters: Van Aert, Nizzolo, Bennett, Trentin, Matthews, Danny van Poppel en Colbrelli, daarnaast ook Küng en Van Hooydonck. Renners probeerden tevergeefs de oversteek te wagen, renners vooraan gelost.

Met de reeds vernoemde negen renners ging het over de laatste keer Kemmelberg. Van Hooydonck kon net aansluiten en zou van onschatbare waarde blijken voor van Aert. Bennett, kreeg het na de Kemmel flink lastig en moest overgeven, teveel gegeten klonk het later.

Bij een uitval van Van Hooydonck werd hij gelost, ook van Poppel moest laten lopen, Matthews net niet. De resterende zeven stoomden naar Wevelgem, reden een extra ommetje vanwege een brand in Menen en enkel Küng waagde nog een uitval. Hij geraakte niet voorbij het voorwiel van Van Hooydonck, die daarna de laatste kilometers vol doorreed.

Wout van Aert kon meteen vol aan de bak, enkel Europees kampioen Nizzolo had dicht kunnen komen als hij zich beter had gepositioneerd. Matteo Trentin werd derde. Een opsteker voor van Aert na de twijfel die er na Harelbeke toch wel een beetje moet ingeslopen zijn.

Geplaatst op: 28 maart 2021

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen