Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
The Ghentist
Foto: © Stichting WeitjeRock

WeitjeRock 2023 met nieuwe namen en camping

Deze zomer kan je tijdens WeitjeRock in Ijzendijke gewoon in de buurt blijven kamperen:
“We kregen van bezoekers steeds vaker de vraag of er een mogelijkheid was om te overnachten. Daarom biedt WeitjeRock voor het eerst camping WeitjeRock aan. Hiervoor zijn we de samenwerking aangegaan met de naast het festival terrein gelegen tennisvereniging Tiola.”

De camping bevindt zich op loopafstand van de ingang van het festival. Er worden voor de camping all-in kaarten verkocht. Ontbijt, douche en wasgelegenheid zit bij de prijs inbegrepen. 1 nacht kamperen kost €25,- en 2 nachten kamperen kost €40,- per persoon.

Na de eerdere bekendmakingen voor WeitjeRock 2023, komt de organisatie nu met 7 nieuwe namen voor zaterdag 29 juli: RONDÉ, Sloper, Coloray (live), Mayorga, Rosann, Kids With Buns en Sonic Whip.

Op een later moment zullen er nog namen worden toegevoegd voor de silent disco en voor de jongste bezoekers zal het WeitjeRock Young Talent programma nog bekend maken. Daarnaast worden er binnenkort ook nog namen toegevoegd aan het affiche voor vrijdag 28 juli.

RONDÉ

RONDÉ is een vijfkoppige Nederlandse band die in 2014 werd opgericht in Utrecht. De band bestaat uit zangeres Rikki Borgelt, gitarist Armel Paap, bassist Cas Oomen, toetsenist Adriaan Persons en drummer Sharon Zarr. De band ontstaat in de lente van 2014 uit een schoolopdracht van de Herman Brood Academie. Ondanks de verschillende achtergronden, van punk tot psychedelica en gospel, is er direct een klik tussen de bandleden. Met hun opzwepende indie-popmuziek, catchy melodieën en de krachtige en soulvolle stem van Rikki Borgelt, wisten ze al snel de aandacht van het Nederlandse publiek te trekken.

In 2015 brachten ze hun eerste single “Run” uit, die meteen een hit werd op de Nederlandse radio en hen een plaats in de finale van de prestigieuze Grote Prijs van Nederland opleverde. Sindsdien hebben ze meerdere hitsingles uitgebracht, waaronder “Naturally”, “Why Do You Care” en “City Lights”. Hun debuutalbum “RONDÉ” kwam uit in 2017 en bereikte de top 10 van de Nederlandse albumcharts.

Sloper

Sloper is de band rondom drum-veteranen Cesar Zuiderwijk (Golden Earring) en Mario Goossens (Triggerfinger). Ze ronselden de Britse gitarist-zanger Pete Shoulder (The Union, Silverthorne) en Belgisch-Limburgse gitarist Fabio Canini en ontwikkelden een stevige classic rocksound, die dankzij de dubbele drums en de stem van Shoulder ver boven het maaiveld uitsteekt.

Een greep uit de lovende recencies over het album Pulverise: “Meer heb je niet nodig voor een feest in hoofd en broek” (Het Nieuwsblad), “Peter Shoulder, een Brit geboren met een moordstrot voor dit type rock” (OOR). Daarnaast schreef de Volkskrant over hun show in Tivoli: “De ervaren debutanten van Sloper spelen strak, hard en gedegen”.

Of zoals de mannen zelf zeggen: “Soms is het leven simpel: je rockt met gitaren en drums, gewoon omdat je ervan houdt, omdat je er kippenvel van krijgt.”

Coloray (live)

Coloray is de artiestennaam van de Nederlandse producer en DJ Joris van Grunsven. Hij is geboren in 1989 in Den Bosch en begon zijn carrière in de muziekwereld als drummer. Later ontdekte hij zijn passie voor elektronische muziek en begon hij zich te richten op het produceren en maken van zijn eigen tracks.

Coloray’s grensverleggende muziekstijl heeft invloeden van deep house, techno, disco en elektronische pop. Zijn tracks zijn vaak melancholisch en meeslepend, met een duidelijke focus op melodie en groove. Hij heeft tracks uitgebracht op labels als Cin Cin, TAU, Lossless en Inner City Records.

In 2020 bracht Coloray zijn debuut-EP “Real Life Cinema” uit op het gerenommeerde label “Running Back”. De EP ontving lovende recensies en bracht hem wereldwijde erkenning als een veelbelovende nieuwe artiest in de elektronische muziekscene. Met optredens op festivals als ADE en PITCH Festival, is Coloray een opkomend talent in de Nederlandse en internationale elektronische muziekwereld.

Kids With Buns

In 2020 stond Kids With Buns in de halve finale van Humo’s Rock Rally. Datzelfde jaar bracht de band de single 1712 uit. In 2021 won de band De Nieuwe Lichting 2021 en kwam hun single Bad Grades op nummer één van de De Afrekening van Studio Brussel terecht. Kids With Buns staat bekend om hun creatieve teksten en catchy melodieën die je gegarandeerd de hele dag bij blijven. Met hun energieke en opwindende optredens weten ze het publiek mee te slepen en iedereen op de dansvloer te krijgen.

Meer info: www.weitjerock.com
Bron: persbericht organisatie

Geplaatst op: 16 april 2023

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen