Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
Cardoen is een onafhankelijke invoerder van nieuwe en gebruikte auto's en onderscheidt zich van de klassieke merkdealers door deze wagens aan te bieden in een multimerk concept en met de laagste prijsgarantie.
Boek Meetjeslandse Kreken
Foto: © De Meetjeslandse Kreken/De Zetterij vof

Boek ‘De Meetjeslandse Kreken’ toont natuurpracht uit eigen streek

Het is nooit te vroeg om aan een cadeau voor onder de kerstboom te denken. Voor de natuurliefhebber en specifiek voor de liefhebber van het Meetjeslandse krekengebied is het nieuwe boek “De Meetjeslandse Kreken” alvast een leuke aanwinst.

Het Meetjeslands Krekengebied is een prachtige regio die zich uitstrekt van Middelburg (Maldegem) over Sint-Laureins en Assenede tot Wachtebeke. Kreken, dijken en bloemenrijke graslanden vormen het typische beeld dat we van dit gebied hebben. Maar veel verder dan het verhaal van de middeleeuwse overstromingen en de namen van een paar bekende kreken geraken we dikwijls niet. Daarom willen de initiatiefnemers met dit natuurboek niet alleen het ontstaan en de evolutie van de natuur in het polderlandschap belichten. Typische planten en dieren komen uitgebreid aan bod in woord en beeld. Bovendien krijg je unieke informatie over kreken, dijken en andere landschapselementen.

Vanuit het hart

Drie mensen die het Krekengebied al lang geleden in hun hart sloten, speelden al jarenlang met het idee om een boek over dit gebied uit te geven. Ze brengen het boek in eigen beheer uit. Natuurpunters, biologen, archeologen en andere wetenschappers werkten mee aan het boek, onder redactie van Gaea Rysselaere. Zij heeft via haar job bij Natuurpunt en Partners Meetjesland ervaring met redactiewerk. Zij vond heel wat specialisten bereid om aan het boek mee te werken. Ze herwerkte die teksten op maat van het brede publiek.

Alle beelden zijn van gerenommeerd natuur-en landschapsfotograaf Ludo Goossens, die zelf in het Krekengebied woont. Hij is al jarenlang het referentiepunt voor natuurfotografie in deze regio. De meeste foto’s werden trouwens exclusief voor dit boek genomen, met daarbij per hoofdstuk ook een recente luchtfoto van het gebied. Die zijn genomen via een drone, waarvoor Ludo een speciale opleiding volgde. Steven De Dapper staat in de regio bekend als vormgever in zijn zaak De Zetterij en is ook initiatiefnemer van de ProMeet. Hij verzorgt de vormgeving van het boek met zijn typerende aanpak: sober en stijlvol.

Om mee uit te pakken

Deze luxe-uitgave met harde kaft zal ongeveer 256 bladzijden dik zijn. Het liggend formaat (28 x 24 centimeter) laat de kwaliteitsfoto’s volledig tot hun recht komen. Het is een origineel geschenk voor de eindejaarsperiode en past in de boekenkast van iedereen die het Meetjeslands Krekengebied een warm hart toedraagt.

Voorintekenen met exclusief cadeau

Door met voorintekening te werken, kunnen de auteurs perfect inspelen op de vraag. Er zal een kleine extra oplage gedrukt worden om nadien los te verkopen, maar wie voorintekent is zeker van zijn exemplaar en ontvangt bovendien een exclusief cadeau. Elke voorintekenaar krijgt een grote poster met een sfeerbeeld van het Meetjeslands Krekengebied. Op de keerzijde zal een mooie overzichtskaart staan van het gebied. Bovendien kan je als voorintekenaar ook je naam laten vermelden in de voorintekenlijst achteraan in het boek.

Hoe voorintekenen?

De voorintekenprijs bedraagt 38 euro als je het boek zelf ophaalt, of 45 euro bij verzending. Er zijn twee afhaaldagen voorzien en het boek kan nadien ook afgehaald worden in Eeklo. Inschrijven en betalen is gemakkelijk en veilig via www.meetjeslandsekreken.be.

Je kan ook storten op rekeningnummer BE17 8901 7452 1421 op naam van ‘de Zetterij vof’, met vermelding van de naam en gemeente die je wil laten opnemen in de voorintekenlijst van het boek. Wil je via mail op de hoogte gebracht worden van de afhaaldagen? Vermeld dan ook je mailadres in de mededeling. Alle info over het boek vind je op www.meetjeslandsekreken.be.

Persbericht: De Meetjeslandse Kreken/De Zetterij vof

Geplaatst op: 23 september 2023

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen