Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
Basic Travel vakantiewoningen heeft een uitgebreid aanbod van vakantiewoningen, villa’s en bungalows in Frankrijk, Italië, Spanje, België, Duitsland en Luxemburg.

Dinomanie – boek van Harald Scheerlinck

Zo’n 66 miljoen jaar geleden werden alle niet-vliegende dinosaurussen brutaal van de aardbol geveegd, maar in onze popcultuur lijken ze levendiger dan ooit. We bekijken hun avonturen op televisie en in de bioscoop, dragen ze op onze kleren, eten ze op en rijden erin rond. Dino’s spreken al eeuwen tot de verbeelding van kinderen én volwassenen. En in tegenstelling tot draken hebben ze ook écht bestaan. In Dinomanie neemt geboren verteller Harald Scheerlinck ons mee naar de dino’s in onze populaire cultuur.

Of je nu rondrijdt in een Ford Raptor, fan bent van countrylegende Johnny Cash, de eerste Jurassic Park film al zeventien keer hebt gezien (de film blaast overigens 30 kaarsjes uit in 2023!) of net als steenrijke ondernemers als Marc Coucke en Fernand Huts een paar miljoen euro over hebt voor een dinoskelet: er zitten meer dino’s in je leven dan je denkt.

Dompel jezelf onder in een dinowereld van pretparken, computerspelletjes en stripverhalen. Je komt te weten wie de eerste dinojagers waren, waar de soortnaam ‘dinosaurus’ vandaan komt en hoe je zelf een exemplaar in huis kunt halen.

Harald Scheerlinck (1989) is journalist en radiomaker voor Radio2 en VRT NWS. Hij is ook de gastheer van zijn eigen nostalgische podcast Akkerdjie, waarin hij jeugdhelden ontvangt voor een gezellige babbel. Verhalen vertellen is zijn passie: via de radiogolven, online of op het papier van dit boek.

Dinomanie – Dino’s in onze populaire cultuur.
Auteur: Harald Scheerlinck
€27,50 – 288p
ISBN: 9789464750270 – 288p
Verschijnt: oktober 2023

Persbericht: Uitgeverij Ertsberg

Geplaatst op: 21 augustus 2023

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen