Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
Familycard

Ge(e)neratie – boek van Julien De Wit

Naar jongeren wordt niet geluisterd. Of toch niet écht en veel te weinig. Ge(e)neratie is een pleidooi voor een samenleving waarin jongeren meer worden betrokken bij de vraagstukken van onze tijd. Niet als klankbord, maar als volwaardige partner in het maatschappelijke debat.

Julien De Wit onderzoekt hedendaagse problemen zoals tanende onderwijskwaliteit, justitie, seksueel grensoverschrijdend gedrag, politieke vernieuwing, mentaal welzijn, woke, armoede… Telkens vertrekt hij vanuit een jeugdig perspectief dat uitgedaagd wordt door experten.

Hoe zouden jongeren aan de slag gaan met het lerarentekort? Waarover zijn politiek geëngageerde jongeren en politiek journalisten Ivan de Vadder en Rik Van Cauwelaert het eens? Doorheen het boek ontmoeten enkele tientallen jongeren en minder jongeren elkaar. Samen denken ze na over oplossingen voor de problemen waarmee deze ge(e)neratie te kampen zal krijgen.

Julien De Wit (2000) studeert Internationale betrekkingen aan de universiteit van Antwerpen. Hij is voorzitter van de Vlaamse Vereniging van Studenten (VVS) en het Antwerps studentenoverleg en is actief binnen tal van (jeugd)organisaties. Voor de denktank Brussels International Center for Human Rights and Research schrijft hij over sociale thema’s als jeugd, veiligheid, onderwijs en welzijn.

Bron: persbericht Uitgeverij Ertsberg

Geplaatst op: 13 juni 2023

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen