Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
Just Russel is een Belgische startup in gepersonaliseerde honden- en kattenvoeding. Ieder dier is uniek en heeft andere noden. Aan de hand van het ras, leeftijd, geslacht, conditie en activiteit stelt Just Russel een voedingsplan samen op maat van jouw hond of kat.

Grootmacht Europa – boek van Marc De Vos

Wat betekent de Europese Unie voor u? Tenzij u expert of insider bent, wellicht een ver-van-uw-bed-Brussel. Toch is die anonieme Europese Unie in revolutie. Europa is op weg naar de status van federale grootmacht in een nieuwe wereldorde. In Grootmacht Europa beschrijft professor Marc De Vos hoe de klimaatcrisis, de pandemie, de oorlog in Oekraïne,… de Europese Unie tot de belangrijkste politieke kracht in Europa hebben gemaakt.

Alleen gebeurt dat nagenoeg onopgemerkt, als reactie op externe crises en boven de hoofden van de Europese burgers. Haar missie & identiteit staan voor een omwenteling:

  • van Europese gemeenschap naar geostrategische coalitie van Europese en Euraziatische landen
  • van waardenunie naar machtsunie 
  • van marktproject naar staatsproject

Indien deze omwenteling zich niet afspiegelt in een democratische politieke structuur, dreigt een legitimiteitscrisis.

Marc De Vos (1970) is een vooraanstaand academicus, beleidsexpert, auteur, columnist en strategieconsultant, met jarenlange ervaring op het snijpunt van expertise, economie en politiek binnen en buiten Europa. Hij combineert een grote intellectuele veelzijdigheid met een brede internationale en historische blik. 

Grootmacht Europa
De omwenteling van de Europese Unie
Auteur: Marc De Vos – 152p – €17,50
ISBN: 9789464750553
Verschijnt: december 2023

Geplaatst op: 05 november 2023

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen