Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
The Ghentist
Het grote ecologische pluktuin boek
Foto: © VONK/EPO

Het grote ecologische pluktuin boek

Wil jij een mooie (mini)-pluktuin? Een overvloed van bloemen die je zo lang mogelijk in je tuin hebt en waar je heel veel van kunt plukken? Waar je naar hartenlust boeketten van kunt maken?

Of je nu bloemen teelt voor je eigen pluktuin en verkoop, of dat je simpelweg je huis vol boeketten wilt zetten en ze royaal weg kunt geven: met dit boek zet je je tuin in bloei en je huis vol bloemen. Gifvrij, insectenrijk en voordelig. Lies Couckuyt uit Landegem en Monique van Wegen helpen je op weg.

Lies en Monique nemen je mee door de seizoenen heen en de klussen die daarbij aan de orde zijn. Maar ook geven ze veel achtergrondinformatie waardoor je niet alleen weet hoe je je tuin mooi krijgt, maar ook waarom. De bodem, botanische naamgeving, indeling in bloemgroepen, vaasleven, zaden telen, droogbloemen tot en met een uitgebreide planning voor de liefhebbers – het komt allemaal aan de orde.

Duidelijke uitleg, bijna 50 uitgebreide bloemportretten, en details die jou echt de finesses van de pluktuin leren. Altijd weer op volledig ecologische basis. Daarmee is dit boek veelomvattend en met recht een standaardwerk onder de pluktuinboeken.

Over de auteurs

“Bloemenboerin” Lies Couckuyt is pionier op het vlak van biobloemen. Op haar bloemenveld en bedrijf Fleur-Couleur (Landegem, Oost-Vlaanderen) teelt zij jaarlijks meer dan 150 soorten en variëteiten snijbloemen. Lies teelt haar bloemen op ecologische wijze. De bloemen groeien en bloeien op hun velden in de volle grond, op het ritme van de natuur. Fleur-Couleur is biologisch gecertificeerd.

Monique van Wegen (Atelier Botanica, Noord-Holland) teelt haar bloemen op ecologische wijze. De bloemen groeien en bloeien op hun velden in de volle grond, op het ritme van de natuur. Atelier Botanica is aangesloten bij Slow Flowers Nederland.

Persbericht: VONK/EPO

Geplaatst op: 16 mei 2023

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen