Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
Suprabazar, je vindt er alles

Het verhaal van Wallonië – boek van Alain Gerlache

België blaast bijna 200 kaarsjes uit, maar het water tussen Vlaanderen en Wallonië leek nooit eerder zo diep. Het politieke debat gaat veel verder dan de louter institutionele kwestie en neemt vaak de vorm aan van confrontatie tussen twee onverzoenbare maatschappelijke visies.

Wederzijdse clichés en misverstanden tussen de twee gemeenschappen vertroebelen het water. Het verhaal van Wallonië richt zich tot alle Vlamingen die hun buren beter willen leren kennen in de originele versie, ongeacht hun eigen visie op de toekomst van het land.

Als Waal die sinds zijn tienerjaren in direct contact staat met Vlaanderen, neemt Alain Gerlache een aantal vooroordelen over Wallonië onder de loep. Zonder partij te kiezen, probeert hij waarheden en misverstanden op te sporen. Daarvoor doet hij een beroep op allerlei historische, politieke, sociale, economische en culturele bronnen én zijn eigen ervaring.

Alain Gerlache (1952) is journalist, politiek commentator bij de RTBF en columnist voor De Morgen. Hij treedt regelmatig op bij de VRT en in de Vlaamse media. Samen met VRT-journalist Ivan De Vadder maakte hij de tweetalige podcast Plan B over de verstandhouding tussen de gemeenschappen in België.

Het verhaal van Wallonië
Auteur: Alain Gerlache
€24,95 – 176p
ISBN: 9789464750331
Verschijnt: oktober 2023

Bron: persbericht Uitgeverij Ertsberg

Geplaatst op: 04 oktober 2023

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen