Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
Cardoen is een onafhankelijke invoerder van nieuwe en gebruikte auto's en onderscheidt zich van de klassieke merkdealers door deze wagens aan te bieden in een multimerk concept en met de laagste prijsgarantie.

Liefste Clara, boek van Rita Depestel-Martynowski

Rita Depestel-Martynowski (1953) is germanist, vertaler, tolk, journalist, taalfanaat. Ze vertrok na haar studies naar het toen communistische Polen. Ze werkte er als verslaggever voor de VRT-radio en schreef voor Knack en De Standaard. Met “Liefste Clara – brieven van achter het Ijzeren Gordijn” schreef ze een autobiografisch geïnspireerd boek.

“Het is volle Koude Oorlog. Veerle Frion waagt zich na haar studies achter het IJzeren Gordijn. Polen was terra incognita. Het is de tijd van de Poolse paus en Lech Walesa, van Solidarność en perestroika. Veerle gaat er op zoek naar sporen van haar grootvader, Etienne.

‘Omgekomen in Stalag VIIIc als krijgsgevangene van de Duitsers’, volgens haar grootmoeder. Daar waren Etienne en z’n broer Marcel beland tijdens de oorlog. Enkel Marcel keerde terug naar huis. De brieven die hij vanuit gevangenschap schreef aan zijn “Liefste Clara” werpen een nieuw licht op de familiegeschiedenis. Het is de start van een speurtocht. Met een onverwacht antwoord.”

Rita Depestel-Martynowski (1953) is germanist, vertaler, tolk, journalist, taalfanaat. Gefascineerd door de wereld achter het IJzeren Gordijn. Ze woonde in de jaren na haar studies in het toen nog communistische Polen. Ze werkte er als verslaggever voor de VRT-radio en schreef voor Knack en De Standaard. Polen is sindsdien niet uit haar leven weg te denken.

Titel: Liefste Clara
Auteur: Rita Depestel-Martynowski – €29,95
ISBN: 9789464369939 – 384p
Verschijnt: 1 februari 2023 bij Uitgeverij Ertsberg

Persbericht: Uitgeverij Ertsberg

Geplaatst op: 17 januari 2023

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen