Meetjeslander

Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
Liefste Clara - Rita Depestel Martynowski
Foto: ©Uitgeverij Ertsberg

Liefste Clara, boek van Rita Depestel-Martynowski

Rita Depestel-Martynowski (1953) is germanist, vertaler, tolk, journalist, taalfanaat. Ze vertrok na haar studies naar het toen communistische Polen. Ze werkte er als verslaggever voor de VRT-radio en schreef voor Knack en De Standaard. Met “Liefste Clara – brieven van achter het Ijzeren Gordijn” schreef ze een autobiografisch geïnspireerd boek.

“Het is volle Koude Oorlog. Veerle Frion waagt zich na haar studies achter het IJzeren Gordijn. Polen was terra incognita. Het is de tijd van de Poolse paus en Lech Walesa, van Solidarność en perestroika. Veerle gaat er op zoek naar sporen van haar grootvader, Etienne.

‘Omgekomen in Stalag VIIIc als krijgsgevangene van de Duitsers’, volgens haar grootmoeder. Daar waren Etienne en z’n broer Marcel beland tijdens de oorlog. Enkel Marcel keerde terug naar huis. De brieven die hij vanuit gevangenschap schreef aan zijn ‘Liefste Clara’ werpen een nieuw licht op de familiegeschiedenis. Het is de start van een speurtocht. Met een onverwacht antwoord.”

Persbericht: Uitgeverij Ertsberg

Titel: Liefste Clara- Auteur: Rita Depestel-Martynowski – €29,95 – ISBN: 9789464369939 – 384p –  Verschijnt: 1 februari 2023 bij Uitgeverij Ertsberg

Deel op social media

//
Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen

Bedrijvengids

Op zoek naar een vakman- of vrouw voor jouw project? Zoek niet verder!
Meetjeslander.be verzamelt voor jou alle vakmensen in de regio. Maak je keuze uit onderstaande vakgebieden.
Algemene aannemersChapewerkenDakwerkersElectriciensIsolatiewerkenLoodgietersSchildersSchrijnwerkersStukadoorsTuinaanlegVloer- en tegelwerken

Meetjeslander.be wordt u gebracht door kameleon.media

Zonnebloemstraat 24 | 9920 Lievegem | info[@]meetjeslander.be

© 2023 | Disclaimer, privacy & cookies | Site gebouwd met Gatsby