Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
Scarlet is een telecombedrijf dat telefonie, digitale televisie, internet en GSM-diensten aanbiedt.

Middeleeuwse medemensen – boek van Jonas Roelens en Nathan van Kleij

‘Middeleeuws’: achterhaald, primitief, barbaars, mensonterend. Dat zijn de middeleeuwen in de populaire verbeelding. Een periode waarin iedereen stinkt, angst en bijgeloof heersen, vrouwen moeten zwijgen en de galg steeds om de hoek loert.

Waar komen die clichés vandaan? En vooral: hoe zit het écht met die ‘middeleeuwse toestanden’? Tien jonge experten uit Vlaanderen en Nederland laten je via de verrassende resultaten van recent wetenschappelijk onderzoek kennismaken met onze Middeleeuwse medemensen, voorbij de clichés. Mensen die veel meer met ons gemeen hebben dan je zou denken. Mondige burgers, kritische geesten, vrijgevochten vrouwen en wereldse avonturiers bevolkten ook in de middeleeuwen de Lage Landen.

Jonas Roelens (1990) is historicus aan de Universiteit Gent, waar hij gendergeschiedenis doceert. Zijn onderzoek focust op laatmiddeleeuwse deviante seksualiteit. Jonas is co-auteur van Verzwegen verlangen.

Nathan van Kleij (redactie)(1989) is historicus en docent middeleeuwse geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. In zijn onderzoek richt hij zich vooral op de laatmiddeleeuwse stad en bestudeert hij zowel de bebouwde omgeving als haar inwoners en hoe zij met elkaar samenleefden.

Middeleeuwse medemensen
De clichés over de donkere eeuwen voorbij
ISBN: 9789464750379
Verschijningsdatum: 8 november 2023
Aantal pagina’s: 338p

Geplaatst op: 28 november 2023

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen