Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
Het betoverende Plopsa Hotel in De Panne telt 117 gethematiseerde kamers, een luxueus restaurant met aanpalend buitenterras, twee bars, drie vergaderzalen en een indrukkwekkende foyer.

Verankerd – boek van Dany Verstraeten

Al meer dan 40 jaar is Dany Verstraeten een bevoorrechte getuige van de handel en wandel in het Vlaamse medialandschap. Sinds de lancering van VTM in 1989 is hij als anker van het VTM-nieuws een vertrouwd gezicht in de Vlaamse huiskamers.

Jarenlang was ‘den Dany’, zoals de Vlaamse kijker hem steevast aanspreekt, ook mee verantwoordelijk voor het succes van het reportagemagazine Telefacts. In Verankerd neemt Dany Verstraeten ons mee achter de schermen van het ontstaan en de groei van VTM in het algemeen en het VTM-nieuws in het bijzonder.

Een succesverhaal, dat toch gepaard ging met vallen en opstaan. Weinigen hebben zo’n lange staat van dienst als nieuwsanker, of een beter overzicht van de evoluties die het tv-nieuws in al die jaren heeft doorgemaakt.

We komen te weten dat Dany Verstraeten als tiener al geconfronteerd werd met bepaalde wetmatigheden van de journalistiek, en volgen hoe hij bij de openbare omroep de basis legde voor z’n latere tv-carrière bij VTM. Dany’s verhaal wordt geregeld gekruid met anekdotes, waarvan sommige tot de verbeelding spreken. Dat maakt van Verankerd niet alleen een leerrijke maar ook een ontspannen en rijk geïllustreerde leeservaring.

Dany Verstraeten (1955) is licenciaat in de Communicatiewetenschappen (KU Leuven) en sinds 1978 actief in de media in Vlaanderen. Na tien jaar als radiomedewerker bij de openbare omroep stond hij mee aan de wieg van VTM in 1989. Sindsdien is hij anker van het VTM-nieuws. Daarnaast was hij ook vijftien jaar presentator van Telefacts en tien jaar motor van een automagazine op VTM.

‘Een boeiend overzicht van een cruciaal stuk televisiegeschiedenis van Vlaanderen, van de geboorte van VTM tot nu, aan de hand van de carrière van een van de beste ankers van Vlaanderen, Dany Verstraeten.’
Ivan De Vadder, auteur en journalist VRT

‘Dromen over een op te richten televisiestation is vrij makkelijk. Die droom waarmaken is andere koek. Daarvoor heb je klasbakken als Dany nodig. Merci, maat.’
Mike Verdrengh, eerste programmadirecteur VTM

Verankerd
Auteur: Dany Verstraeten
€24,95 – 296p
ISBN: 9789464750102
Verschijnt: 2 september 2023

Bron: persbericht Uitgeverij Ertsberg

Geplaatst op: 16 augustus 2023

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen