Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
Koffiemarkt

Verbeterd Recept – boek van Eva Kestemont

Dat ultrabewerkt voedsel niet de gezondste keuze is, is evident. Toch eten we het allicht vaker dan we denken. Dat gezond ogend potje hummus? Ultrabewerkt! In wetenschappelijk onderzoek wordt ‘fabrieksvoeding’ steeds overtuigender aan ernstige gezondheidsproblemen gelinkt, van hart- en vaatziekten tot mentale stoornissen.

Journaliste Eva Kestemont schrapte een maand lang al het superbewerkt voedsel uit haar menu en kwam tot zowel verontrustende als hoopvolle vaststellingen. U leest het begin september in Verbeterd Recept.

Wat mogen we verwachten van de overheid en de voedingsindustrie zelf? Hoe eetgenot combineren met het bouwen aan een duurzame toekomst?

Verbeterd Recept is een optimistisch boek met toegankelijke infographics en makkelijke recepten voor iedereen die voedsel produceert, beslissingen over eten maakt of überhaupt zelf nu en dan eens eet.

Over de auteur:

Eva Kestemont (1990) schrijft over eten. Dat is helaas niet altijd even smakelijk, want op het lange traject van veld tot bord duiken heel wat obstakels op. Ze leerde de knepen van het vak bij Knack Weekend en ziet in bijna elk nieuwsitem een goed voedselverhaal.

‘De groep mensen die gezonder wil eten wordt steeds groter. Maar hoe zeker zijn we dat onze voeding natuurlijk, gezond en onbewerkt is? Eva deed het werk voor ons en dook als een volwaardige speurder in de wereld van de voedselbewerkingen en industrie-processen. Ze stelde de juiste vragen, zocht en kreeg de juiste antwoorden. Dit boek maakt ons allen wijzer!’ – Dr. Servaas Bingé, arts en auteur

  • Titel: Verbeterd recept. Waarom je te veel ultrabewerkt voedsel eet en hoe dat anders kan
  • Auteur: Eva Kestemont
  • € 24,95
  • ISBN: 9789464750119
  • 192p
  • verschijnt september 2023
Geplaatst op: 29 juni 2023

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen

Bedrijvengids

Op zoek naar een vakman- of vrouw voor jouw project?
Zoek niet verder! Meetjeslander.be verzamelt voor jou alle vakmensen in de regio. Maak je keuze uit onderstaande vakgebieden.