Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
The Ghentist

Vertrouwen in verkiezingen – boek van Ivan De Vadder

2024 is een belangrijk verkiezingsjaar in Vlaanderen. Op 9 juni kiezen we de regionale, federale en Europese parlementsleden. Op 13 oktober volgen gemeenteraads- en provincieraadsverkiezingen. In Vertrouwen in verkiezingen gidst Ivan De Vadder ons door de geschiedenis van onze democratie en roept hij de kiezer op: stem!

Kent u de ‘paradox van de democratie’? Volgens deze paradox krijgen enerzijds steeds meer burgers medezeggenschap, maar dreigen anderzijds almaar meer mensen af te haken, zelfs in een kiessysteem mét opkomstplicht.

Bovendien verdwijnt in Vlaanderen die opkomstplicht in oktober 2024 bij de lokale verkiezingen. Dat wordt wellicht het grootste politieke experiment in jaren. Weten we wie er zal afhaken? Wat zullen de gevolgen zijn van dat experiment?

Ivan De Vadder (1964) is politiek journalist. Als vaste analist van VRT NWS kent hij als geen ander het reilen en zeilen van de Belgische politiek. Dat blijkt ook in zijn vaste column op VRT Radio 1 op maandagochtend. Elke vrijdag presenteert hij De Afspraak met Ivan. In 2024 zal hij voor de vijftiende én zestiende keer vanop de eerste rij de verkiezingen verslaan voor VRT NWS.

Vertrouwen in verkiezingen
ISBN: 9789464750669
Verschijningsdatum: januari 2024
Aantal pagina’s: 206p

Bron: persbericht Uitgeverij Ertsberg

Geplaatst op: 26 december 2023

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen