Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
Bookspot

In Vredeskoers wekt Steven Bulté de beruchte ‘Ronde van de witte duif’ tot leven. De meest prestigieuze wielerronde in het communistische Oostblok werd elk jaar in mei tussen Warschau, Berlijn en Praag gereden. Het ideaal? Vrede tussen de volkeren. 

De auteur fietst de editie van 1967, in het spoor van de enige Belgische eindwinnaar van de Vredeskoers ooit: Marcel ‘de vredesduif’ Maes. Gepakt en gezakt, een moraal in het zenit maar met een deplorabele conditie, fietst Bulté recht doorheen de politieke geschiedenis van de 20ste en 21ste eeuw.

‘De Ronde van Frankrijk achter het IJzeren Gordijn.’ Een koers voor coureurs van graniet en staal. Miljoenen televisiekijkers, honderdduizenden mensen langs de kant, in sportpalasten en wielerbanen. Renners uit alle windstreken aan de start. Alles voor één ideaal: vrede tussen alle volkeren.

In Vredeskoers vertelt Steven Bulté op een luchtige toon de verhalen die de nauwe vervlechting tussen sport en politiek tijdens de Koude Oorlog illustreren.

Titel: Vredeskoers. De Ronde van de witte duif
Auteur: Steven Bulté – €27,50
ISBN: 9789464369892– 288p
Verschijnt op 3 april 2023

Steven Bulté (1983) is politicoloog en econoom (KU Leuven). Professioneel volgde hij als onderzoeker en adviseur het Vlaamse en Europese arbeidsmarkt- en economische beleid op de voet. Hij is gepassioneerd door wielrennen, geschiedenis en muziek.

Bron: persbericht Uitgeverij Ertsberg

Marcel Maes werd in 1944 geboren te Deurle en overleed jong in 1997 te Wondelgem. Hij was van 1967 tot 1973 professioneel wielrenner. De Vredeskoers in 1967 was zijn enige grote overwinning (nvdr).

Geplaatst op: 13 maart 2023

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen

Bedrijvengids

Op zoek naar een vakman- of vrouw voor jouw project?
Zoek niet verder! Meetjeslander.be verzamelt voor jou alle vakmensen in de regio. Maak je keuze uit onderstaande vakgebieden.