Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
Suprabazar, je vindt er alles

Doodgewoon – boek van Barbara Ceuleers

Barbara Ceuleers is germaniste en journaliste, maar vooral de dochter van haar grote held… Jan Ceuleers was in de jaren 90 directeur televisie van de toenmalige BRTN (nu VRT), maar vooral… de papa van Barbara.

‘Als de tijd rijp is, wil ik euthanasie, dochter.’ Aan het woord is papa Jan, net na zijn Alzheimer-diagnose. Hij stierf anderhalf jaar later, in het beginstadium van de ziekte. Euthanasie kan je immers enkel krijgen als je nog wilsbekwaam bent. Bij dementie komt euthanasie dus sowieso te vroeg.

Doodgewoon is niet enkel een persoonlijk verhaal, maar ook een onderzoek naar de verschillende aspecten die bij euthanasie aan bod komen: psychiatrie, wilsonbekwaamheid, de Kerk, palliatieve sedatie, politiek,… Met andere woorden: een standaardwerk dat leven & dood van velen kan beïnvloeden.

Barbara Ceuleers (1983) is germaniste en journaliste, maar vooral de dochter van haar grote held. Jan Ceuleers was in de jaren 90 directeur televisie van de toenmalige BRTN (nu VRT), maar vooral de papa van Barbara. Hun band werd alleen versterkt door zijn keuze voor euthanasie.

Doodgewoon
Euthanasie van Alzheimer tot Zelfbeschikking
ISBN: 9789464750676
Verschijningsdatum: februari 2024
Aantal pagina’s: 196

Geplaatst op: 23 januari 2024

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen