Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
Basic Travel vakantiewoningen heeft een uitgebreid aanbod van vakantiewoningen, villa’s en bungalows in Frankrijk, Italië, Spanje, België, Duitsland en Luxemburg.

Grootste zonnedak van Europa in Evergem

Een totale dakoppervlakte van 150.000 vierkante meter had logistieke vastgoedonderneming WDP ter beschikking op één van hun opslagcentra: ruimte voor in totaal 37000 zonnepanelen. Meteen goed voor het grootste Europese zonneveld op één dak. De installatie kan 25 megawattpiek produceren waardoor Fluvius genoodzaakt is het middenspanningsnetwerk aan te pakken.

De begunstigden van dit project zijn divers: enerzijds wordt de elektriciteit on-site meteen ingezet, anderzijds kunnen tot 8000 gezinnen meegenieten. Resterend saldo gaat naar nabijgelegen grootverbruikers in de Gentse haven.

“Het zijn dus niet enkel gezinnen die massaal investeren in groene stroom”, zegt Glenn Denooze van Fluvius. “Ook bedrijven zijn daar al een hele tijd mee bezig. Door de energietransitie én de wispelturige gasprijzen zien we almaar meer soortgelijke dossiers opduiken, zeker in industriegebieden en havens. De groeiende uitdaging voor ons is natuurlijk om telkens de juiste capaciteit te vinden om die installaties te verbinden met onze netten. Voor dit geval vonden we die op het 36-kilovolt-netwerk vanuit het transformatorstation van Ertvelde.”

Het traject van 2,5 kilometer loopt door de Gentse haven in Pachtgoederen en via een gestuurde boring onder spoorlijn 55 richting de Christoffel Columbuslaan. Zodra de kabel is aangesloten op de klantencabine en de meterinstallatie is gekeurd en geijkt, zal het nieuwe zonnedak volop stroom kunnen injecteren. Bij deze werken was geen hinder voor het verkeer.

bron: persbericht Fluvius

Geplaatst op: 27 juni 2023

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen