Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
Proximus is de grootste aanbieder van telecom producten en -diensten in België, met nationale dekking.

Belgisch kampioenschap boomklimmen in Eeklo

Het Belgisch kampioenschap boomklimmen voor boomverzorgers strijkt dit jaar neer in het Heldenpark in Eeklo. De wedstrijd duurt twee dagen: dag 1 zijn er de preselecties waarbij de 56 deelnemers vijf proeven afleggen.

De 5 proeven zijn simulaties van de dagelijkse praktijk van boomverzorgers. Speedclimb, workclimb, rescue, throwline en ascent event, voor wie niet vertrouwd is met het beroep zijn het onbegrijpelijke namen.

Op zondag volgt de finale waarbij de top vijf van zaterdag tijdens de ‘Master Climb’ onder elkaar uitmaakt wie de titel mee naar huis mag nemen.

Speedclimb: aan de stam van de boom en aan de grootste takken worden houtblokken vastgemaakt, waardoor er een parcours gevormd wordt. De kandidaten klimmen langs de blokken zo snel mogelijk tot in de top van de boom. Wie het snelst de bel doet luiden, heeft gewonnen.

Workclimb: de kandidaat vertrekt van in de top van de boom en moet dan zo snel en efficiënt mogelijk een aantal punten bereiken, mogelijks tot aan het uiteinde van de takken. Ook is er een tak voorzien met een buzzer, die afgaat wanneer de tak te ver doorbuigt.

Rescue: boomverzorgers moeten snel en efficiënt kunnen ingrijpen wanneer er iets fout gaat boven in de boom. Bij deze proef moeten ze bewijzen dat ze in staat zijn om heel snel en heel efficiënt een gekwetste collega naar beneden te halen.

Throwline: bij deze uitdaging moeten de kandidaten met de hulp van een werpzakje een dun touw in de boom gooien, om zo hun klimlijn omhoog te trekken. Daarvoor worden een aantal oksels in de boom aangeduid waarover ze moeten gooien. Hoe hoger het touw en hoe sneller alles klaar staat om te beginnen klimmen, hoe meer punten.

Ascent: boomverzorgers moeten niet alleen in de boom kunnen werken, ze moeten ook snel en efficiënt in die boom geraken.

Masterclimb: in een grote boom worden bellen gehangen. De kandidaten krijgen een half uur de tijd om de boom te bekijken een route uit te stippelen, hun touw te installeren en naar alle bellen te klimmen.

Info: www.baas-isa.be

Geplaatst op: 07 juni 2022

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen