Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
Basic Travel vakantiewoningen heeft een uitgebreid aanbod van vakantiewoningen, villa’s en bungalows in Frankrijk, Italië, Spanje, België, Duitsland en Luxemburg.
Dag Van de Hulpdiensten Aalter
Foto: © Dag van de Hulpdiensten Aalter

Dag van de Hulpdiensten in Aalter

Op zondag 18 september kan je in Aalter terecht voor de Dag van de Hulpdiensten. Een happening voor de gehele familie waar de nieuwe ‘Sea King’ en de ‘BearCat’ van de speciale eenheden verwacht worden. Kinderen kunnen terecht in hun eigen lounge voor animatie, springkastelen en meer. Het event vindt slechts om de vijf jaar plaats.

De brandweer, de medische diensten, politie, defensie, civiele bescherming … showen op de site rond het gemeentehuis van Aalter hun beste materiaal: auto’s, vrachtwagens, motards, boten en zelfs helikopters.

Blikvangers worden de nieuwe ‘Sea King NH90 SAR’-helikopter en de ‘Agusta Medevac’ van Defensie, de crashtender (een brandweervoertuig specifiek voor de bestrijding van vliegtuigbranden op vliegvelden), een ‘blustrein’, de CP-BW (rijdend commandocentrum), een autopomp van de brandweer, 4×4-voertuigen van het Rode Kruis, de gepantserde BearCat van de speciale eenheden van de politie, een oplegger met boot van de scheepvaartpolitie …

De Dag van de Hulpdiensten is na 20 jaar aan haar vijfde editie toe en de brandweerpost in Aalter bestaat 135 jaar. Tijd voor een heus feestweekend dat reeds op 16 september van start gaat.

Programma:

  • Op vrijdag 16 september 2022 organiseert de vriendenkring van de Aalterse brandweer een afterworkparty met gewone consumpties aan 1,50 euro. De toegang is gratis.
  • Op zaterdag 17 september 2022 is er een klassiek eetfestijn met aperitief, gebakken kip, gegrilde beenham of een vegetarisch alternatief, kindermenu en dessert (20 euro).
  • Op zondag 18 september 2022 is het de Dag van de Hulpdiensten Aalter, van 10.00 u tot 18.00 u op de site van het gemeentehuis. De toegang is gratis, iedereen is welkom.

Meer info? Bij iedere brandweerman, -vrouw of ambulancier, via vriendenkringbrwaalter@gmail.com of op de Facebookpagina Dag van de Hulpdiensten Aalter.

Geplaatst op: 16 september 2022

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen