Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
Al sinds 1995 is Bodyenfitshop.nl werkzaam op het gebied van sportvoeding, voedingssupplementen en dieetproducten.
Foto: © Cycling Maldegem vzw

Meetjeslands veldrittalent toont zich in Maldegem

Op dit moment toert heel wat Meetjeslands veldrittalent rond op de wekelijkse cyclocross wedstrijden. Mede daardoor is men bij Cycling Maldegem zeer verheugd deze jonge snaken te mogen verwelkomen in het Sint Annapark op 11 en 13 november 2022. Vorig jaar organiseerde vzw Cycling 4 Disability voor de eerste maal het Kampioenschap Van Vlaanderen voor aspiranten in het Sint Annapark te Maldegem.

Na het overweldigende succes qua deelnemers, toeschouwers maar vooral ook organisatorisch, waarbij de organisatie met lof werd overladen door Cycling Vlaanderen en ook door renners en ouders, lag het voor de hand dat terug de kandidatuur zou gesteld worden voor editie 2022.

Cycling Vlaanderen was in de wolken met de nieuwe kandidatuur en al snel kwam het tot een overeenkomst om op 11 november het Kampioenschap Van Vlaanderen Aspiranten in Maldegem te laten plaats vinden, dit in samenspraak met het Gemeentebestuur Maldegem. De formule blijft ongewijzigd, in de voormiddag strijden de allerjongste telgen (aspiranten) tussen 8 en 12 jaar voor de bloemen.

Kort na de middag zijn de mensen met een verstandelijke beperking, de G-Sporters aan de beurt. Later volgen dan de U15 meisjes en U13-U14 U15 jongens die voor de fel begeerde Vlaamse Kampioenen trui gaan strijden. Momenteel zijn reeds een 250 tal veldrijders ingeschreven dus dit beloofd terug een ongezien spektakel te worden op de selectieve en mooie omloop in het Sint-Annapark van Maldegem.

Programma 11 november 2022

10.00u: wedstrijd voor U9/U10 jongens en meisjes
10.35u: wedstrijd voor U11 jongens en meisjes
11.15u: wedstrijd voor U12 jongens en meisjes
12.00u: wedstrijd voor G-Sport heren, dames, jongens en meisjes
13.15u: wedstrijd voor U13 jongens
13:50u: wedstrijd voor U15 meisjes
14:35u: wedstrijd voor U14 jongens
15:35u: wedstrijd voor U15 jongens

We kijken uit in deze wedstrijden naar de prestaties van onze Meetjeslandse rennertjes. In de U9/U10 categorie waar verwachten we een prima prestatie van Van Holsbeek Ghytan, De Vreese Seppe, Dinneweth Milan, Van Waes Mauro en Van Caeseele Leon. Allemaal jongens die pas hun eerste stappen in het veldrit wereldje hebben gezet.

In de reeks van de U11 renners kijken we vooral uit naar de prestatie van Verbeke Charles en als afsluiter van e voormiddag sessie slot in de laatste reeks in de voormiddag U12 zal
Bonamie Hannes de eer van het Meetjesland proberen hoog te houden.

De namiddag sessie start met het Kampioenschap Van Vlaanderen voor meisjes U13/U14 en U15.In deze reeksen zullen Van Kerkhof Jenna en Meeusen Anna zich van hun beste zijde laten zien en hopelijk ook een trui kunnen bemachtigen.

Bij de U13 jongens zijn alle ogen gericht op Overmeire Floris, Meester Jasper, Lambrecht Lex, Van Belleghem Lars, Claeys Senna, Van Waes Matheo, Aerssens Stan en Van Holderbeke Roy, allemaal jongens die stuk voor stuk zullen mee dingen naar een plaatsje op het podium.

Een reeks hoger bij de U14 kijken we uit naar een goede prestatie van Vergeyle Rune. Bij de U15 is het uitkijken naar uittredend Kampioen Van Vlaanderen U14 Emiel Osaer, benieuwd of hij zijn titel van 2021 in eigen Maldegem terug kan verlengen. Verder verwachten we ook veel van Arthur Van Poucke uit Oedelem. Quinten Van De Geuchte, Van Belleghem Thibault, Robbe Versluys, Lambrecht Warre en Steyaert Jef. Heel wat Meetjeslandse rennetjes die je kan bewonderen en ondersteunen om mee te dingen naar de titel Kampioen van Vlaanderen 2022.

Het krioelt momenteel van Meetjeslandse cyclocross talentjes op de wekelijkse cyclocross wedstrijden in Vlaanderen, we zijn dan ook zeer blij zeer dit jong geweld tussen 15 en 23 jaar
te mogen ontvangen in het Sint Annapark op 13 november 2022. De inschrijvingen voor deze verschillende veldritten lopen als een trein, nu reeds hebben meer dan 350 renners zich hebben ingeschreven voor deze wedstrijden dus dat wordt één groot spektakel en is het uitkijken hoe onze Meetjeslandse beloften het er van af brengen in de verschillende categorieën.

Programma 13 november 2022

10:00u: Masters A/B/C/D en Elite 3
11:15u: Nieuwelingen 1é jaars
12:00u: Nieuwelingen 2é jaars
12:45u: Dikke bandenrace kids
13:15u: Dames Elite en Meisjes Jeugd
14:15u: Juniores
15:15u: Elite 2 en U23

Bij de masters wordt het uitkijken naar Mario en Laudelino Lammens. Bij de nieuwelingen is het uitkijken naar de prestaties van o.a. Dima Roels, Jarno Versluys, Dario Ingels, Gilles Van Loo, Van Canneyt Siebe, Timmo De Baets en zegekaper Brent Lippens. Bij de juniores moeten De Neve Hannes en Verstraete Rune de Meetjeslandse kleuren verdedigen Bij de dames zijn alle ogen gericht op de talentvolle Lotte Baele en dan rest er nog de juniores en U23 met onder meer Kay en Xenna De Bruyckere alsookSenne Bauwens.

Persbericht: Cycling Maldegem vzw, aangepast www.cyclingmaldegemvzw.be


Geplaatst op: 02 november 2022

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen