Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
Het betoverende Plopsa Hotel in De Panne telt 117 gethematiseerde kamers, een luxueus restaurant met aanpalend buitenterras, twee bars, drie vergaderzalen en een indrukkwekkende foyer.
Foto: © Stoomtrein Maldegem

Stoomtreinfestival Maldegem

Na 2 jaar Covid-19 is er op 30 april en 1 mei opnieuw een Stoomtreinfestival in Maldegem. Wie dacht dat stoomtreinen niet meer bestonden, op het festival ontvangt het museumstation in Maldegem maar liefst 6 werkende stoomtreinen, en dit in 2022!

Men kan ook reizen naar het NMBS-station van Eeklo en daar op de stoomtrein stappen. Aan het station van Eeklo is er ook een grote parking.

Het publiek rijdt mee in retro wagons op houten banken, zoals toen. In Maldegem is er een spoorwegbeurs met miniaturen, boeken, DVD’s en treinspeelgoed. Kleine stoomtoestellen, en zelfs auto’s op stoom, tonen u de wereld van de stoom.

Verder ontdekt u treinmaterieel uit de beroemde Trans Europa Express en de Orient Expres, zoals een ‘bulldog’-sneltreindiesellocomotief, een restaurantrijtuig uit de tijd van Hercule Poirot en een INOX rijtuig ‘Amsterdam-Brussel-Parijs’.

Standjes met eten en drinken maken deze unieke dag naar het verleden voor jong en oud compleet. Meer info op www.stoomtreinmaldegem.be

Persbericht: Stoomtreinfestival Maldegem

Geplaatst op: 20 april 2022

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen