Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
The Ghentist

Infomarkt Provincie informeert land- en tuinbouwers

Provincie Oost-Vlaanderen organiseert, in samenwerking met partners, op dinsdag 21 november in Sint-Gillis-Waas de infomarkt ‘Hoe zet jij in op de toekomst? Land- en tuinbouw in zijn vele facetten’.

“Steeds meer land- en tuinbouwers kiezen voor inkomens- en activiteitenverbreding op hun bedrijf. Ze verkopen bijvoorbeeld niet enkel rechtstreeks hoeveproducten, maar bieden ook vakanties aan op hun bedrijf. Of ze zetten in op energiebesparing en -productie. Dat zorgt voor een bijkomend inkomen of een onkostenbesparing op termijn. Inzetten op de toekomst betekent ook natuurinclusieve landbouw, het herdenken en verduurzamen van de manier waarop we eiwitten produceren en consumeren, nieuwe teelten introduceren, …” volgens gedeputeerde Leentje Grillaert, bevoegd voor Landbouw en Platteland

Welke inkomens- of activiteitenverbreding past het best bij jouw bedrijf? Is een andere teelt een optie? Of biedt vakantie in eigen land perspectieven? Erken je de nood aan verduurzaming op allerlei vlakken (energie, eiwitproductie, ecologie …), maar hoe doe je dat en wat met de kosten?

Land- en tuinbouwers kunnen zich laten inspireren over toekomstmogelijkheden door onder meer getuigenissen van collega’s uit Vlaanderen en Nederland die zich ontpopten tot multifunctioneel agrarisch ondernemer. De succesfactoren, maar ook de valkuilen komen aan bod.

Praktisch

Locatie: Ijshoeve De Boey, Groenendijkstraat 11, 9170 Sint-Gillis-Waas.
Deelnemen is gratis, maar inschrijven is nodig voor 12 november 2023.
Raadpleeg de website voor alle praktische informatie over het programma en inschrijven.

De infomarkt is een organisatie van de Provincie Oost-Vlaanderen in samenwerking met het Algemeen Boerensyndicaat, Boerenbond, Landelijk Gilden en Grenspark Groot Saeftinghe.

Geplaatst op: 17 oktober 2023

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen