Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
Basic Travel vakantiewoningen heeft een uitgebreid aanbod van vakantiewoningen, villa’s en bungalows in Frankrijk, Italië, Spanje, België, Duitsland en Luxemburg.
Tieketuin Ijzendijke
Foto: © Dorpsraad Ijzendijke

Opening buurttuin Tieketuin in Ijzendijke

We gaan nog eens over de grens naar Ijzendijke waar op 25 mei de Tieketuin geopend wordt. Nadat Woongoed Zeeuws-Vlaanderen besloten had een aantal woningen in de Zuidstraat in ljzendijke af te breken, heeft de Dorpsraad contact gezocht met de Stichting en met de Gemeente Sluis om te vragen een deel van de vrijkomende grond te mogen inrichten als Buurttuin.

Dit met de bedoeling dat kinderen van de Ijzendijkse basisscholen natuur- en moestuinles zouden kunnen krijgen en dat in een zo dichtbebouwde wijk betere groenvoorzieningen zouden komen. Woongoed en de Gemeente reageerden beide zeer positief op het initiatief van de Buurttuin. Voor een periode van tien jaar is de grond daarvoor ter beschikking gesteld van de Dorpsraad. Met financiële steun van de VSB, het Oranjefonds, het Preventiefonds, Kern met Pit, Woongoed Zeeuws-Vlaanderen en de Gemeente Sluis is een en ander gerealiseerd.

Vanaf het najaar van 2022 wordt dan ook op donderdagmiddag door Bea Logtenberg & Ria van Gelder, met behulp van de moestuincoaches Ruby en Jack, aan de groepen 6 van de beide basisscholen natuur— en moestuinles gegeven. Op de tuin zijn daarvoor moestuinbakken voor de kinderen van de bovengenoemde groepen 6 ingericht, waarin alleen zijzelf mogen zaaien en oogsten.

Daarnaast zijn er fruitbomen en fruitstruiken gepland, waarvan in de toekomst alle inwoners van ljzendijke mogen plukken. We hopen dat de buurttuin een sieraad voor de buurt zal blijven en dat we de komende jaren – samen met de buurtbewoners – het terrein steeds een stukje mooier zullen kunnen maken.

Plaats: Zuidstraat, ljzendijke
Tijd: Donderdagmiddag 25 mei a.s. 1330 – 15.00 uur
Wethouder Cees Liefting van de Gemeente Sluis verricht de opening van de Buurttuin om 13.45 uur.
Vanaf 13.30 uur is iedereen van harte welkom voor een glas fris en een hapje.

Nadere informatie: Bea Logtenberg, m. 06.22.93.20.02
Bron: persbericht Dorpsraad Ijzendijke

Geplaatst op: 12 mei 2023

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen