Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
The Ghentist
Foto: © vzw CODUS

“Railway to Liberty 4” WOII re-enactment door CODUS

Op 26, 27 en 28 mei 2023 organiseert CODUS (Call Of Duty United Soldiers) voor de vierde keer een WOII evenement: Railway To Liberty 4. CODUS is een VZW met re-enactors die als doel hebben taferelen uit de Tweede Wereldoorlog levendig na te spelen en zo deze periode te herdenken.

Denk daarbij aan gepaste kledij, historische voertuigen, militair kampement, organisatie van battles en veel meer. Aan het evenement zullen naast eigen leden en vrijwilligers ook nog een 200 tal re-enactors uit binnen- en buitenland deelnemen. Uitvalsbasis is het terrein achter de Yeti, Leopoldlaan 60 in Eeklo.

Op vrijdag 26 mei zijn er ongeveer 260 leerlingen te gast om op een originele en educatieve manier kennis te maken met de Tweede Wereldoorlog aan de hand van een aantal begeleide activiteiten.

Op zaterdag 27 mei is er in de voormiddag een Liberty Tour doorheen het Meetjesland met militaire voertuigen. Er zal ook een kleine herdenkingsceremonie plaatsvinden aan de gedenksteen van de slachtoffers WW2 aan het Canadaplein.

In de namiddag vindt er op het evenemententerrein een “Mockbattle” plaats tussen de strijdende partijen van toen met de battletrein in het midden van het schouwspel. Tevens zal er ook een Yak-52 vliegtuig overvliegen.

Om 17:30u is er de vlag ceremonie met overvliegen van “The Victors”. ‘s Avonds krijgt men na het dinner de mogelijkheid tot een avondje uit in de stijl van de jaren ‘40-’45 tijdens het Bevrijdingsba met leuke extra’s en surprise acts.

Op zondag 28 mei kan het kamp bezocht worden met allerhande displays. Rond 11:00u is er een fly-by van een Gazelle helikopter. Om 14:30u zal er een Bell UH1 ‘HUEY’ helikopter landen met aansluitend battle met stoomtrein.

Tijdens dit weekend kunnen bezoekers vanaf 11u in het kamp terecht waar ze de sfeer van 79 jaar geleden kunnen opsnuiven.

Diegenen die willen meerijden met de battletrein of andere treinen kunnen zich wenden tot www.stoomtreinmaldegem.be of bellen naar het nummer +32(0)50 71 68 52 om tickets te reserveren. Dinner of combiticket (dinner/stoomtrein) kunnen gereserveerd worden op de site van www.codus-ww2.be.

Bron: persbericht Codus

Geplaatst op: 23 mei 2023

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen