Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
The Ghentist
Vlaamse Havendag 2023
Foto: © Vlaamse Overheid / Vlaamsehavendag

Vlaamse Havendag North Sea Port 7 mei

Nog geen haven in het Meetjesland of het zouden de oude vissershaven van Boekhoute of de nieuw aan te leggen binnenhaven in Aalter moeten zijn. Maar de North Sea Port is onlosmakelijk verbonden met het Meetjesland al is het alleen al maar om de werkgelegenheid die de haven verschaft.

De Vlaamse Havendag gaat op 7 mei door in alle grote havens van Vlaanderen. In Antwerpen, Zeebrugge, Oostende en ook Genk(!) is er allerlei te ontdekken en beleven. Maar we focussen hier graag op de naburige North Sea Port ( de samenwerking tussen Gent, Terneuzen en Vlissingen).

North Sea Port spruit voort uit de fusie op 1 januari 2018 van het Vlaams Havenbedrijf Gent en het Nederlandse Zeeland Seaports (Vlissingen en Terneuzen). North Sea Port is de tiende grootste haven van Europa. Het 60 kilometer lange havengebied is goed voor 550 bedrijven en 102.000 (in)directe jobs. 

In Vlissingen en Terneuzen gaan de deuren op 6 mei open, in Gent op 7 mei.

In North Sea Port kan je dus een heel weekend de haven en bedrijven van binnenuit ontdekken en beleven. Van Vlissingen, Borssele en Terneuzen in het Nederlandse deel van de haven, tot Zelzate, Evergem en Gent in het Vlaamse deel.

Alle info: Vlaamse Havendag

Geplaatst op: 05 mei 2023

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen