Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
Proximus is de grootste aanbieder van telecom producten en -diensten in België, met nationale dekking.
Foto: © vzw VIVA

Voorstelling boek Pink Floyd 1968 in Ertvelde

Na de expo over Pink Floyd@Earthfield 1968 is nu ook het boek klaar. Het wordt gepresenteerd op vrijdagavond 8 december 2023 om 20u in het Lindenhuis. De vzw VIVA Ertvelde maakt er een event van met optreden van de groep ‘Second Sight’, die exclusief Pink Floyd nummers brengt.

Het is bijna niet te geloven dat een wereldgroep als Pink Floyd in Ertvelde heeft opgetreden. Het concert vond plaats op 2 juni 1968 in Zaal Recta, waar overigens ook andere grootheden op het podium stonden als The Cats, Shocking Blue, The Rubettes, Golden Earring, Donna Summer en the Kinks.

Na de expo het boek

De vzw VIVA Ertvelde maakte een expo over deze uitzonderlijke gebeurtenis. De expo was de voorbij maanden te bezoeken op Zomerfeest Ertvelde en in de bib van Ertvelde. Om geen informatie te laten verloren gaan, is de verzamelde info nu samengebracht in een boek. Het boek telt 60 bladzijden en bestaat uit twee delen: enerzijds het optreden van Pink Floyd, anderzijds de boeiende historiek van zaal Recta.

Over het optreden in 1968 bestaan weinig geschreven bronnen. Bart Van Herck: “Gelukkig konden we terugvallen op mondelinge getuigenissen van Ertveldenaren die er bij waren. Zeventigers inmiddels, die elk van een stukje van de puzzel aanbrachten. We konden ook foto’s, affiches en andere memorabilia op de kop tikken, zoals het foto-album van Jacqueline Wullaert met daarin de originele handtekeningen van de vier bandleden van Pink Floyd.”

Lancering op 8 december

De lanceringsavond van 8 december gaat door in Het Lindenhuis (Lindenlaan 33, Ertvelde) en start om 20u. Het programma ziet er uit als volgt:

  • Pink Floyd in Ertvelde en de bewogen geschiedenis van Zaal Recta, beeldverslag door Bart Van Herck
  • Charles Beterams, Pink Floyd expert (NL) over de beginjaren van de groep
  • Optreden Second Sight, met exclusief nummers van Pink Floyd. Second Sight bestaat uit Marc Simoens (drums), John Welkenhuysen (bas), Marc Spuesens (gitaar), Fred ter Borg (keyboards), Helga Vermeire (zang) en Hanny De Smet (gitaar, zang en sax)
  • Overhandiging van het eerste boek en toast.

Wie er graag bij is kan inschrijven via de Zomerfeestwebsite en betaalt €10 voor het event (voordracht, optreden en de toast op het boek). Het boek zelf kost €15, maar is op de lanceringsavond te koop aan de voordeelprijs van €12.

Earthfield stories, nr.1

Pink Floyd@Earthfield 1968 is het eerste boek in de reeks ‘Earthfield stories’. De vzw VIVA Ertvelde wil de komende jaren nog meer Ertveldse gebeurtenissen opdiepen en documenteren. Op die manier willen ze de band tussen de Ertveldenaren versterken. Bart Van Herck: “Ons gemeenschappelijk verleden is een sterk verbindende factor. Samen fier zijn op ons eigen stipje op deze aardbol”.

Meer info: Bart Van Herck, info@zomerfeestertvelde.be, 0477 26 34 33.

Persbericht: vzw VIVA Ertvelde

Geplaatst op: 04 november 2023

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen