Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
Cardoen is een onafhankelijke invoerder van nieuwe en gebruikte auto's en onderscheidt zich van de klassieke merkdealers door deze wagens aan te bieden in een multimerk concept en met de laagste prijsgarantie.
Beleef het paard De Boerekreek familiedag
Foto: © Provincie Oost-Vlaanderen

Familiedag De Boerekreek rond thema Beleef het paard

Paardenliefhebbers opgelet: op zondag 30 juni 2024 gaat op het provinciaal domein De Boerekreek in Sint-Jan-In-Eremo een familiedag door in het teken van het paard. Onder de noemer “Beleef het paard” kan je deelnemen aan sportieve activiteiten en genieten van gratis randanimatie. Kortom: een beestige dag voor jong en oud in het Krekengebied.

Een dag vol paardenbeleving

De Boerekreek staat onder meer bekend vanwege de onvergetelijke ponykampen die op het domein plaatsvinden. Op 30 juni willen de medewerkers hun passie voor paarden en pony’s delen met het grote publiek.

Zo analyseert een horsemanspecialist het karakter van paarden en toont die hoe je op een natuurlijk manier kan omgaan met deze dieren. Het vliegend tapijt, getrokken door een paard, laat jong en oud door de natuur glijden. Doe je het liever wat rustiger aan? Ontdek dan het mooie landschap tijdens een huifkartocht of ruiterroute met eigen paard (vooraf inschrijven). Voor de minder geoefende ruiters zijn er ponyritjes op het domein. Daarnaast is er ook een hoekje waar de allerkleinsten pony’s kunnen verzorgen en hun manen kunnen vlechten.

In het Krekengebied vormt domein De Boerekreek een uitvalsbasis voor wie de regio te paard, te voet of met de fiets wil verkennen. Het domein heeft een sterke reputatie in het organiseren van kampen en biedt alle faciliteiten voor paard en ruiter. Deze dag aan de kreek is de ideale kennismaking met al het moois dat dit domein te bieden heeft.

Sportieve activiteiten en randanimatie

Op het domein valt nog veel meer te beleven. Initiatie klimmen of boogschieten? Of liever een mooie fiets- of wandelroute? Voor de jongsten is er een springkasteel, een stokpaardjesparcours en kindergrime. Kans op lekker lokale streekproducten maak je tijdens de tombola (prijsuitreiking om 16.30 uur). Tussendoor kan je genieten van het domein, en van een hapje en een drankje.

Praktisch

Wanneer: zondag 30 juni van 9 tot 17 uur
Waar: domein De Boerekreek, Sint-Jansstraat 132, 9982 Sint-Jan-In-Eremo (Sint-Laureins)
De toegang en de activiteiten zijn gratis. Voor de huifkartochten en ruiterroute moet je wel op voorhand inschrijven.

Meer info: www.boerekreek.be

Bron: persbericht Provincie Oost-Vlaanderen

Geplaatst op: 20 juni 2024

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen