Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
Familycard
Kloosterdomein Knesselare
Foto: © Kloosterdomein Knesselare/AB-Eiffage

Open Wervendag 2024

Open Wervendag lokt iedere editie zo’n 84.000 bezoekers. Daarbij wordt vooral gelonkt naar een jong publiek dat men enthousiast wil maken voor een loopbaan in de bouwsector waar momenteel 16000 vacatures open staan. Natuurlijk is iedereen welkom om een kijkje te nemen op een werf, niet in het minst mensen op zoek naar een bouwoplossing of inspiratie. In het Meetjesland zijn er werven in Eeklo, Lievegem, Knesselare en Kaprijke. Lees verder en ontdek ook het persbericht van de organisatie.

Open Wervendag in het Meetjesland

  • Fietstunnel Kaprijke
  • Nieuwbouwapotheek Lievegem
  • Mobble atelier Eeklo
  • Kloosterdomein Knesselare

Ook in de regio Gent zijn er werven te bezoeken. Raadpleeg de website.

Alle info:
openwervendag.be

Persbericht: Open Wervendag 2024: een blik op betaalbaar duurzaam wonen, infrastructuur en aantrekkelijke jobs.

Embuild plaatst drie prioriteiten centraal in aanloop van Open Wervendag op zondag 26 mei: betaalbaar en duurzaam wonen, overheidsinvesteringen en aantrekkelijke bouwjobs. Een uitgebreid enenergiezuinig woonaanbod is een absolute noodzaak indien we een wooncrisis willen vermijden. Verder heeft onze infrastructuur een grondige modernisering en uitbreiding en dus extra investeringen nodig en vragen we een sterkere focus op vorming, activering en omscholing.

Betaalbaar en duurzaam wonen is een essentieel element tijdens deze kiescampagne. Om een wooncrisis te vermijden, moeten er tussen nu en 2030 maar liefst 225.000 extra woningen worden gebouwd. Wanneer bouwpromotoren afhaken door het wegvallen van de 6% btw op sloop en heropbouw, kunnen we dat aantal niet halen. Daarom moet de volgende federale regering die 6% btw op sloop en heropbouw opnieuw invoeren voor verkoop- en verhuurprojecten.

Verder moet de energietransitie van ons woningpark volgens de bouwfederatie fiscaal gestimuleerd blijven: de btw van 6% op renovatie van woningen van meer dan 10 jaar oud moet behouden blijven. En dat geldt ook voor de verlaagde btw op warmtepompen, een tarief dat eind dit jaar normaal afloopt. Ook de verlaagde btw van 6% op zonnepanelen en zonneboilers, die eind 2023 afliep, moet zo snel mogelijk heringevoerd worden. Tot slot moeten de regionale premies die duurzaam bouwen en renoveren aanmoedigen, voortgezet en uitgebreid worden.

Embuild maakt verder duidelijk dat de overheidsinvesteringen in infrastructuur van 2,7% van het BBP nu naar 4% in 2029 en 5% in 2034 verhoogd moeten worden. Geen luxe, maar een noodzaak, want onze infrastructuur doorstaat nu al de tand des tijds niet meer. Oplapwerk zal niet volstaan, we hebben een stevige modernisering en uitbreiding nodig. Die ingreep moet niet alleen de decennialange onderinvesteringen goedmaken, maar het moet die infrastructuur ook in staat stellen om aan toekomstige behoeften te voldoen.

De bouw van extra woningen en bijkomende overheidsinvesteringen zullen uiteraard zorgen voor bijkomende jobs in de sector en dat terwijl de bouw nu al met een structureel tekort zit aan arbeidskrachten. Daarom ook dat Embuild op alle fronten brede wervingscampagnes heeft lopen en dat het werk in de sector steeds meer gedigitaliseerd en geïndustrialiseerd wordt, zodat we met minder mensen meer werk kunnen verzetten. Een veel grotere focus op activering, vorming en omscholing is
volgens de bouwfederatie een absolute prioriteit tijdens de komende legislatuur. Wie kan werken, moet werken. En wij hebben werk genoeg. Goed betaald werk, geen hamburgerjobs.

De boodschap die Embuild brengt is duidelijk. De bouw- en installatiesector speelt een cruciale rol in de klimaattransitie, in de hernieuwing van onze infrastructuur, in het scheppen van aantrekkelijke banen en in het tot stand brengen van welvaart. Maar dat vraagt wel de nodige ondersteuning.

Persbericht:
www.embuild.be
+32 2 545 56 00
Kunstlaan 20/Avenue des Arts 20
B-1000 Brussel/Bruxelles
België/Belgique

Geplaatst op: 16 mei 2024

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen